Lær at programmere en LEGO-robot

Troels Rasmussen har et godt tilbud til børn mellem 10 og 12 år på Ebelfestival 2016

22. september 2016:

Robotter er fascinerende, hvad enten det er industrirobotter som dem, Troels Rasmussen arbejder med som IT-produktudvikler, eller de små LEGO Mindstorms robotter, som det drejer sig om på Ebelfestival 2016. Her kan de heldige, som tilmelder sig først, lære at programmere en LEGO-bil med motorer og sensorer - og få den til at køre efter programmørens instruktioner.

 

Troels Rasmussen kommer oprindeligt fra Ebeltoft men bor i Aarhus, hvorfra han arbejder med industrirobotter for Odense-firmaet Odico. Han er sideløbende forskningsassistent på Aarhus Universitet og har sin jævnlige gang i det kreative fællesskab "Überwerke" på Adelgade i Ebeltoft.

Han forklarer initiativet med, at han gerne vil give noget tilbage til Ebeltoft. Derfor vil han gerne inspirere børnene til at dykke ned i programmering og matematik - for at bruge begge dele kreativt.

To workshops i Aktivitetshuset
Troels Rasmussen afvikler derfor i Aktivitetshuset på festpladsen i Ebeltoft to workshops for børn om programmering af LEGO-robotter.

"Børnene, der skal være 10-12 år, lærer at kode små programmer til LEGO Mindstorms robotter og får samtidig en basal forståelse for, hvad det vil sige at programmere en computer," fortæller 27-årige Troels Rasmussen.

Han har på Aarhus Universitet lånt en masse kasser med LEGO Mindstorms samt instruktionshæfter til at bygge efter.

Workshoppen kører to gange over to dage, og er man interesseret, gælder det om at tilmelde sig hurtigst muligt, da der kun er plads til cirka ti børn, som arbejder i grupper på to-tre personer.

Gratis - men tilmelding senest 12. oktober
Det er gratis at tilmelde sig, men man skal have en bærbar PC med, som kan køre LEGO Mindstorms softwaren, som programmeringen sker i. Programmet installeres i fællesskab under workshoppen.

Troels Rasmussen sørger for mad og drikke under workshoppen, og han indlægger små pauser undervejs.

Han skal have tilmelding inden 12. oktober på mailadressen: troels896@gmail.com - og har du spørgsmål, kan du ringe til Troels på telefon 50548156.

 

Fakta:

Workshoppen forløber over to dage og vil blive afholdt to gange:

Workshop 1: Lørdag 15.10. kl. 12.00 – 16.00 og søndag 16.10. kl. 10.00 – 14.00.

Workshop 2: Fredag 21.10. kl. 10.00 – 14.00 og lørdag 22.10. kl. 10.00 – 14.00.

Sted: Aktivitetshuset på festpladsen i Ebeltoft.

Programmerings-softwaren kan om ønsket hentes her allerede nu:
http://www.lego.com/en-us/mindstorms/downloads/download-software  

 

Video:

Nedenfor kan du se Troels Rasmussen forklare, hvordan man kan programmere en robot til at sige lyde og køre efter forudbestemte mønstre.