Løbefestival for alle ved Kalø lørdag 3. juni

Kalø Trail Marathon byder på en aktiv dag med tilpassede ruter også for børnefamilier og seniorer

9. maj 2017:

"Vi har knoklet med at udvikle vores event, så vi i år også kan invitere børnefamilier til en aktiv dag i Nationalpark Mols Bjerge. Børn, voksne, seniorer og motionister generelt kan nu blive introduceret til trailløb. Ruterne er blevet tilpasset, så alle kan være med uanset om man er en uerfaren motionist eller en konkurrencelysten eliteløber. Ruten går igennem noget af den smukkeste natur vi har i området, og er meget afvekslende," udtaler arrangør Morten Holm fra Bjergcamp.

Sønder Stegeløkken indrettes til et aktivt centrum for løbefestivalen med depot, målstreg, telte og som noget nyt, salg af mad fra Cafe Campus der normalt holder til på hovedgaden i Rønde. Der er også mulighed for at spise egen medbragt mad fra en hyggelig picnic-kurv.

Deltagerne på de forskellige distancer vil løbe på to spor som samles ved festivalens centrum, hvor familier, venner og besøgende kan opleve målgang og svedige løbere der passerer. Der bliver rig mulighed for at klappe og huje på de aktive deltagere.

100 deltagere allerede
"Med placeringen af vores løbefestival på Sønder Stegeløkke vil deltagerne opleve at der er liv og klappende gæster når de trætte kommer forbi depotet eller slutter i målområdet. Vi har ønsket at skabe en stemning der støtter deltagerne og giver venner og andre gæster en god dag i området. Familier og besøgende kan med fordel gå en tur i området med Nationalparkens app Kalø Slotsruin og opleve fortidens slot. Denne kombination af muligheder ved Kalø gør det til en absolut enestående placering for løbefestivalen.” fortsætter Morten Holm fra Bjergcamp.

Løbefestivalen har allerede 100 deltagere på startlisten, og der er forventninger om at runde 150 deltagere inden starten den 3. juni.

Der er stadig god tid til at tilmelde familien og vennere på www.bjergcamp.dk, der også tilbyder andre løbeevents i Nationalpark Mols Bjerge og Syddjurs Kommune.

Spar en halvtredser og få medalje
Deltagere kan tilmelde sig på dagen, men her er der en ekstra udgift på 50 kr. og man er ikke sikker på at få en medalje efter løbet.

"Målet for os arrangører i Bjergcamp er at skabe en aktiv weekend der skal gentages i årene fremover, og som vil følge med områdets udvikling. Planerne er at vi i 2018 tilbyder en stor teltcamp i forbindelse med løbefestivalen, hvor der også indgår natløb og vandretur. Vi lægger os op af projektet med at etablere Nationalparkens  Velkomstcenter ved Kalø Slotsruin. Vi glæder os over at Nationalpark Mols Bjerge får et område der kan løfte vores store event midt naturen," siger arrangør Thomas Kjerstein fra Ebeltoft Outdoor.

Partnere:

Bjergcamp - med link til tilmelding - www.bjergcamp.dk

Ebeltoft Outdoor - www.ebeltoft-outdoor.dk

Cafe Campus - www.cafe-campus.dk

Syddjurs Kommune - www.syddjurs.dk

Nationalpark Mols Bjerge - www.nationalparkmolsbjerge.dk

Naturstyrelsen - www.nst.dk

Alle fotos leveret af arrangørerne