
24. oktober 2017:
24. oktober 2017:
Initiativgruppen har de sidste par år arbejdet med en udviklingsplan for området i samarbejde med en række lokale aktører.Målet var og er at udvikle fællesskab på tværs af klyngens landsbyer. Med støtte fra DGI, RealDania, samt Lokale- og Anlægsfonden er der nu midler til arbejdet – og en konsulent til at støtte udviklingsprocessen, Rebekka Evangelia Vetter. Syddjurs Kommune indgår også som en partner i samarbejdet og har også bidraget økonomisk.
Kom og vær med
På mødet den 6. november præsenterer gruppen tankerne bag begrebet landsbyklynger, og over en kop kaffe og en småkage er ordet frit i forhold til at drøfte organisering, planlægning og strukturering af det videre arbejde.
”Vi vil gerne opfordre alle i landsbyerne til at møde op for at være med til at diskutere, hvordan vi kommer videre, får sat de rigtige mål og opbygget gode netværk, så vi styrker hinanden og sikrer udvikling og fællesskab i alle landsbyerne i klyngen - og på tværs af klyngen,” siger Trine Langballe fra initiativgruppen.
Landsbyklynger handler i overskriftsform om at udvikle samarbejdet mellem landsbyerne og inddrage lokale aktører som idrætsforeningen, erhvervslivet, distriktsråd, skole og daginstitution, spejdere, menighedsråd m.fl. Mobildækning, mobilitet, stiprojekter, information, kommunikation og samarbejde på tværs af landsbyerne er også varme emne, der optager i Ådalen.
Løft til lokalområderne
Formanden for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, Kirstine Bille, håber, at beboerne i Ådalen bakker op om landsbyklyngen og trækker i arbejdstøjet:
"Landsbyklyngeprojekter har vist sig at være en effektiv metode til at løfte lokalområder og gøre borgere til aktive medspillere i udviklingen af deres egn. Og udover de formulerede mål ved projekternes start viser der sig tit undervejs i processen en mangfoldighed af nye muligheder og samarbejdsformer. Det bliver spændende at følge de to nye klynger i Syddjurs Kommune!".