Kulturringen er nu åbnet…

450 kilometer cykelrute i det smukke og historiske kulturlandskab i syv kommuner

Opdateret 3. maj 2017:

Formand Kirstine Bille, Udvalget for plan, udvikling og kultur, var 28. april på Store Torv i Aarhus for at åbne Kulturringen - den 450 kilometer lange cykelrute rundt i syv kommuner i Østjylland.

Både Kirstine Bille og de seks andre udvalgsformænd for hver af de deltagende kommuner holdt taler og fortalte om egne foretrukne steder på ruten, inden de klippede de syv røde bånd til hver kommunes specielt udvalgte ruter.

Kirstine Bille fremhævede som ét af sine favoritsteder Pindstrup, hvor en tidligere jernbane er gjort cyklistvenlig.

Cykeloplevelsesdans
Undervejs i arrangementet, hvor der foruden politikere og cyklister var deltagelse af arbejdsgruppen bag Kulturringen, dansede Filurkompagniet en dans, der handlede om cykeloplevelser.

Musikken blev leveret af en stor cykel pyntet med ikke mindst et par store højttalere.

Cykelruten blev også lokalt markeret – i Syddjurs 29. april med start fra Kalø Slotskro.

Molbohistorier og egnshistorie
Under mottoet  ”Parat, Start, Kultur!” ledte Anita Søholm, natur- og kulturformidler fra virksomheden Naturildsjæl de 12 fremmødte cyklister rundt på en del af den lokale Syddjurs-rute.

Der var stop undervejs, hvor Anita Søholm fortalte molbohistorier (ved Agri) og oplyste om baggrunden for bl.a. stendyssen Porskær Stenhus og Egil Fischers Ferieby. Til sidst gik turen tilbage til Kalø Slotskro, hvor kaffe og kringle ventede.

Der er til cykelruten udarbejdet en guidebog. Mere information om Kulturringen og guidebogen på: www.kulturringen.dk

Tidligere artikel om Kulturringen