Stemningsfuld Kulturnat Djursland

Billedreportage med glimt fra en del af aktiviteterne i Syddjurs

15. oktober:

Kulturnat Djursland i Syddjurs Kommune blev en stemningsfuld men også ganske kold og blæsende oplevelse, som måske afholdt en del fra at forlade de kolde stuer. Denne billedreportage viser glimt fra det, dem hjemme i stuerne gik glip af.

I Ryomgård inviterede Tatjana Sørensen (billedet) og hendes mand, Mogens Pedersen, fra galleriet "Kunst og Kage" til en eftermiddag og aften, der handlede om russiske ikoner og traditioner i det farverigt dekorerede hus i Vestergade.

Gæsterne kunne undervejs i foredrag, kunstsnak og hygge over køkkenets lækkerier gå ud for at male på det "kunststakit", som går langs Vestergade. Her er det Roman Povagrij fra Rusland, der er i gang med at male en af de mange blyanter, som stakittet kommer til at ligne.

Kraftværket i Kolind Bød på en hyggelig aften med skater- og scooteraktiviteter, og i dagens anledning var inviteret DJ-virtuosen DJ-Raven, som lærte nogle af sine kunster fra sig, ind imellem at der blev hapset en pizza.

I Ebeltoft var der flest aktiviteter.

Fra om eftermiddagen bød "Hos Walter" på en snak om tang. Tang som delikatesse og sundt levnedsmiddel.

Johannes Ottesen fra Nordisk Tang talte godt for sin sag, og produkterne bakkede ham op, lød dommen fra dem, der prøveslagte, mens Deres udsendte var på besøg i butikken.

Hos Ziga var der lagt op til smykkeværksted, hvor man kunne lave sit eget armbånd med fine små stenperler.

På trods af, at tilbuddet var ganske gratis, kom kun ganske få på besøg for at lave armbånd.

Dagen igennem lød gaderne af den smukkeste jazzmusik af mange slags. En til dagen sammensat trio blev ledet af trompotisten Storm Kleist.

Jazzen var af den gode gamle slags, som er umulig at være sur og tvær til. Akkorderne blev vist på helt moderne teknologi, som det ses.

Det var koldt om fingrene, men Storm Kleist var ikke pivet og tog alt med godt humør.

Piraten Long John delte individuelt ud formede balloner ud til børnene, her Mathilde Thingstrup.

Der var i dagens anledning arrangeret skattejagt for børnene.

Man skulle finde en række svar rundt om i butikkerne og lægge sin besvarelse i en kasse.

Magnus og Victor syntes, det var herligt, når far Tommy ville køre dem i den trehjulede!

Nede ved Glasmuseet var brandbilen parkeret, og ud over at få en god snak og se brandsbilens rednings- og slukningsudstyr, kunne man få sig en kop varm chokolade.

Museum Østjylland havde til Kulturnatten entreret med en moderne udgave af Hr. Havmøller, som grundlagde Siamesisk Samling. Og i fangekælderen under det gamle rådhus sad reinkarnationen af en af de gamle fanger...

Det stakkels pigebarn sad efterladt i kælderen uden viden om, hvilken som, som ventede hende. Angiveligt vidste hun ej heller, hvad hun skulle dømmes for...

 

 

 

 

 

 

 

 

Udenfor var der liv og glade dage hos Jørgen Haldbo og tig Rasmussen, som viste, hvordan man laver den dejligste æblesaft. Noget man kan lære meget mere om på den Ebelfestival, som netop er påbegyndt i Ebeltoft.

 

På Rampen foran Den Ny Maltfabrik, som er på vej, kunne børn og modige voksne prøve at løbe på skateboard.

Der var sørget for masser af udstyr, som man kvit og frit kunne låne, og en instruktør gav gode råd om, hvordan man holder balancen.

Glasmuseet bød på oplevelser i Glasskoven og udenfor i haven kunne man opleve "Prismet", som giver spejlinger og farveoplevelser, som er ganske morsomme at eksperimentere med, selv en blæsende oktoberaften.

På Fregatten Jylland ledte Bent Kaffka med højt humør en større flok rundt sent på aftenen, hvor der for alvor er stemningsfuldt på det smukke gamle træskib, hvor der i anledning af Kulturnat Djursland var arrangeret skattejagt.

Alting har en ende, også Kulturnat Djursland. Flagene blev taget ned før solnedgang, som man skal, månen stod smukt over Ebeltoft, og vægterne gik sine runder, inden hele arrangementet sluttede af med udtrækning af kulturnats-konkurrencens vindere og en stemningsfuld afrunding med en knæklys-bølge til de sidste toner af musikken...