Børnekulturnat i Hornslet og Rønde

Billeder fra kulturnatten 7.11.2014: En glad kanin - Åbningen - Gøgler workshop

Link: Klik på de enkelte billeder!

I Rønde fredag 7.11.2014

I Hornslet fredag 7.11.2014

7.11.2014; Samarbejder gav overraskelser i Hornslet

I den milde novemberaften blev der afholdt Børnekulturnat i Hornslets gader med ild, musik, parkour og masser af overraskelser

Hornslet by viste sig at leve op til temaet for årets Børnekulturnat: Overraskelser i byen.
"Natten" åbnede med et flot ild-gøgler-show foran rådhuset. Herefter gik det løs med alt fra parkour-show på et bilvrag ved Kom-Bi til cirkuslegeplads på torvet på Tingvej, hvor arrangørerne af Børnekulturnatten Trianglen havde lånt det ellers tomme butikslokale Tingvej 9.

Butikken på Tingvej 9 var således åben for en aften og her kunne man blive ansigtsmalet, bygge med KLAKX, se og høre noget om byens børnekulturklub Spil-loppen og lære nogle trylle- eller jonglør-tricks af Cirkus Aroma.Hele aftenen blev der skænket varm kakao ud ved siden af den altid populære brandbil fra Brand og Redning Djursland som mange børn ville op at prøve at sidde i.
 

Også juniorklubben og biblioteket havde mange besøgende, der oplevede levende statuer og mulighed for at klippe i bøger!

Kirken havde også i år tænkt utraditionelt og inviteret til skattejagt og de gæve dagplejere og deres børn havde været kreative og pyntet det ellers lidt kedelige Novembertræ ved Matas med materialer sponsoreret af Uldfisken.

"Vi kan godt mærke, at der i år har været ekstra stor opbakning både på selve aftenen, men også til at være med til at bakke op med alt fra sponsoreret kakao og garn til udlån af butikslokale og butikker, der har stillet deres vinduer til rådighed for byens institutioner. Det er virkelig positivt, at byens børn og deres familier kan få så hyggelig og sjov en aften, fordi samarbejdet mellem institutionerne og handelslivet i byen har gjort det muligt.

Der er flere, der mærker, at ressourcerne er færre end de plejer, men derfor er det også blot en gevinst for en by som Hornslet, at de alligevel i fællesskab med kommunen kan stable en sådan aften på benene ved at etablere samarbejder på tværs, der giver nye muligheder og skaber liv for børnefamilierne" udtaler kulturkonsulent, Syddjurs Kommune, Maria Work Nygård.