Helgenæs åbner for posen med gode historier

Tredje omgang ”Kultur på hjul” med naturvandring, egnshistorier, musik og kunstworkshop

22. juni 2017:

Hvis man er interesseret i Helgenæs og gode historier om halvøen, er det værd allerede nu at sætte kryds i kalenderen ved datoen lørdag 19. august. Her kommer ”Kultur på hjul” til Helgenæs Forsamlingshus, hvor en planlægningsgruppe er i gang med at forberede et spændende arrangement med historiefortælling, naturvandring, frokost, tegneworkshop, musik og sang.

Kulturformidler og byvandrer Pernille Helberg Stentoft er allerede godt i gang med at samle historier sammen om Helgenæs.

En af historierne om Helgenæs går på, at da Gud skabte Danmark, fik han nord for Hjørring og Frederikshavn et lille stykke land til overs, som han hægtede fast på Djursland.

Et kulturelt område i frugtbar udvikling
Myter og spøg til side, så er Helgenæs et smukt og spændende område med en historie, der er værd at dykke ned i, og helboerne er aktive, når det gælder om at skabe et rigt kulturliv, både alene og sammen med molboerne i et andet projekt: ”Mols i Udvikling”.

Dagen starter tidligt på formiddagen med en vandretur.

Efter turen serveres frokost, og når maverne er fyldte, vil kunstneren Jens-Rune Gissel forestå en kunstworkshop, der handler om at tegne. Værkerne fra workshoppen kan så beundres i pausen, hvor alle sammen kan nyde en kop kaffe.

I forbindelse med ”Kultur på hjul” 19. august vil musikeren og komponisten Anders Graae præsentere en hyldestsang til Helgenæs og lægge op til hyggeligt musikalsk samvær i forsamlingshuset.

Det er gratis at melde sig til, og både forplejning og materialer er gratis. Til gengæld forpligter man sig til at være med hele dagen. Børn skal være fyldt seks år for at deltage, og alle børn skal være ifølge med en voksen.

Fakta:

”Kultur på hjul” er et projekt under Kulturaftalen i Kulturring Østjylland – et tværkommunalt samarbejde mellem Samsø, Odder, Skanderborg, Favrskov, Syddjurs, og Norddjurs og Kulturministeriet.

Hver af de seks kommuner har udpeget tre forsamlingshuse, som deltager i projektet, der startede i 2015, hvor Mygind og Lime blev besøgt.

”Kultur på hjul” er støttet af Kulturministeriet, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og de deltagende kommuner.

Fristen for tilmelding er mandag 14. august. Det sker ved henvendelse til forsamlingshuset.

Links: www.kulturpaahjul.dk/ og www.helgenaesforsamlingshus.dk/

Der er talrige smukke steder på Helgenæs, der er præget af mange større og mindre bakker, der giver udsigten over vandet og landskabet perspektiv. Fotos: Preben Stentoft.