Kolind+ åbnet med musik, taler, gøgl og foreningsaktiviteter

Centret bliver et aktiv for bosætning og udvikling, spår borgmester Claus Wistoft

22. august 2016:

Med musik, taler, snoreklip, lidt godt til ganen og en række foreningsaktiviteter er Kolind+ nu åbnet til glæde for Kolind og omegns mange aktive borgere, som nu får et kulturcenter med mange funktioner i bytte for rådhuset, der nedbrændte 12. marts 2012.

Borgmester Claus Wistoft gav udtryk for sin glæde over, at så mange har deltaget aktivt i processen med at få designet det nye center med bibliotek, borgerservice, foreningslokale, multisal, lokalhistorisk arkiv og caféområde. Det er alt sammen noget, som nuværende og kommende borgere i området vil få stor gavn af, hvis de bakker op om stedet og dets nyansatte centerkoordinator, Claus Tikær.

Som kommunens ejerrepræsentant overrakte Claus Wistoft "husets nøgle" til byrådets drifstrepræsentant, Kirstine Bille, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur. Hun rakte straks efter sin tale nøglen videre til centerkoordinator Claus Tikær.

Vandkunst fra Distriktsrådet
"Man kunne også kalde ham "Hal-Claus", sagde Kirstine Bille om "blæksprutten", der fremover - i nært samarbejde med biblioteket og stedets brugere - skal sørge for at få Kolind+ til at blomstre og udvikle sig.

Formanden for Kolind og oplands Distriktsråd, Jens Ove Nielsen, opfordrede som politikerne til, at borgerne ville tage kulturcentret til sig og bruge det flittigt. Han stillede en gave i udsigt - en vandkunst, som brugerrådet selv kan bestemme placeringen af.

Knud Jensen fra Midtdjurs Egnsarkiv glædede sig over mulighederne for nu at kunne udstille forskellige effekter.

Undervejs i arrangementet viste han og de øvrige frivillige medarbejdere rundt i arkivalierne, der er placeret i motorstyrede reoler i et brandsikkert lokale.

Centerkoordinator Claus Tikær ønskede borgerne tillykke med stedet og opfordrede gæsterne til at opsøge de forskellige aktiviteter, som foreningerne havde gjort klar til rundt omkring.

Man kunne bl.a. deltage eller se på i håndboldkast med fartmåling, Taekwondo, Bowls og "Kuffertcirkus".

Nedenfor kan du se en billedreportage fra åbningen af Kolind+ og høre borgmesterens og viceborgmesterens taler.