Portalen til Ønskelandet er snart klar til opstilling

Aarhus Lufthavn danner 20. januar klokken 16-18 ramme om børnenes eventyrlige fortællinger, der tager hul på Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017

5. januar 2017:

”Jeg er rigtigt glad for, at børnene bliver involveret fra starten, og at Norddjurs og Syddjurs kan være fælles om at løfte kulturen sammen - også på dette vigtige område,” siger Else Søjmark, formand for Kultur- og Udviklingsudvalget i Norddjurs Kommune.

Sammen med Kirstine Bille, formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur i Syddjurs Kommune, har Else Søjmark besøgt Friland. Her er Helle Hannibal og Mette Høffding fra kulturskolerne på Djursland, assisteret af to håndværkere, ved at opbygge den fantasifulde portal, som i Aarhus Lufthavn 20. januar kommer til at danne symbolsk grænse ind til Ønskelandet med masser af dans, sang og musik.Kirstine Bille er helt enig med sin kollega i Norddjurs om, at det er vigtigt at løfte børnekulturen frem i lyset med en stor event i lufthavnen, hvor der er plads, og mange mennesker strømmer igennem.

Kirstine Bille og Else Søjmark med en model af portalen

”Vi har både i Norddjurs og Syddjurs masser af skabende børnekultur i samarbejde med professionelle kunstnere. Det er et vigtigt kulturhovedstadselement: at det er professionelt og har kvalitet,” fortsætter Kirstine Bille.

Drømmene løftes op
Ønskelandet er titlen på børnenes åbning af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, dagen før den officielle åbning i Aarhus.

Børn på kulturskolerne I Nord- og Syddjurs har skabt en række inspirerende kasser og andre installationer med eventyr, drømme og ønskescenarier, som hænges op på portalens vægge. Deltagerne kan undervejs i arrangementet udsmykke og lege med portalens mange muligheder.

”Det hele minder mig lidt om Alice i Eventyrland med forskellige rum, som åbner sig og åbner nye verdener, efterhånden som man går gennem dette multiaktivitetshus. Leg, læring, udvikling og drømme løftes op. For mange bliver drømmene måske til virkelighed,” tilføjer Else Søjmark.

Fælles sang i hele regionen
Kulturskoleeleverne på Djursland har også travlt med at øve musik- og dansenumre, og på flere lokale skoler vil elever og lærere synge den fælles sang om Ønskelandet, som Alberte Winding, Andreas Fuglebæk og Jan Rørdam sammen med Dansehallerne har skrevet til Børneåbningen af Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Ønskelandet er hovedeventen i Børneåbningen i hele Region Midtjylland. I alle 19 kommuner, der er en del af kulturhovedstadsprojektet, vil tusindvis af børn i alderen 5-12 år synge den fælles sang og fejre åbningen af Europæisk Kulturhovedstad med musik, sang og dans.

I starten af januar får alle skolerne tilsendt cd’er med nodehæfter til Ønskelandssangen. De skoler, som er interesserede i at optræde med sangen lokalt på skolen d. 20. januar, vil ligeledes få udleveret net med materiale om Kulturhovedstad Aarhus 2017 – postkort, klistermærker og lignende.

     Helle Hannibal forklarer, hvordan portalen er ved at blive
bygget op, og hvilke funktioner, som skal lægges ind i den

Fakta:
Ønskelandet præsenteres 20. januar i Aarhus Lufthavn klokken 16-18.
Ønskelandet er en fortælling om at rejse/flyve mod og endelig nå frem til Ønskelandet.
På to timer har de optrædende børn den mission at få alle børn og voksne frem til Ønskelandet.
Det kræver fantasi og barnlig udfoldelse, hvis man skal nå sikkert frem til Ønskelandet
Der er fri adgang til arrangementet.
Restaurant KOKpit stykker en ønskemenu sammen, som man kan købe efter arrangementet.

Links:
For mere information om børneåbningen se www.bumkultur.dk/oenskelandet
Hør sangen på youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=Cw_LnumEJkg&t=11s