Indstilling af kandidater til Syddjurs Kommunes Billedkunstråd

7. september 2017:

Kulturafdelingen indkalder indstillinger af kandidater med baggrund indenfor områderne billedkunst, kunstformidling, kunsthåndværk, arkitektur og design til kommende Billedkunstråd.

Syddjurs Kommune har siden 2010 haft et aktivt billedkunstråd, som er kommunens kunstfaglige organ.

Rådet har til formål at styrke den professionelle billedkunsts potentiale i Syddjurs Kommune, støtte initiativer, der fremmer udviklingen af billedkunsten, og vejlede i forbindelse med større billedkunstneriske projekter.

Øget fokus på Syddjurs' kunstnere
Billedkunstrådet skal derudover bidrage til øget synlighed omkring kunstnere i Syddjurs Kommune.

Det siddende billedkunstråds aktiviteter tæller bl.a. afholdelse af masterclasses, kunstfaglig rådgivning i forbindelse med udsmykningsopgaver og kunstneriske projekter, som den topaktuelle brændingsskulptur af Jørgen Hansen i Ebeltoft.

"Der bor rigtig mange udøvende kunstnere I Syddjurs Kommune, og med det politiske fokus vi har på kultur er det helt oplagt, at vi har et Billedkunstråd og bakker op om det!", siger formand for Udvalget for Plan, udvikling og kultur Kirstine Bille, som ser frem til samarbejdet med et nyt billedkunstråd i den næste periode.

Indstilling til Billedkunstrådet 2018-19:
Alle er velkomne til at indstille kandidater til Billedkunstrådet, men professionelle kunstnere med en færdiggjort kunstuddannelse, konsekvent billedkunstnerisk udstillingsvirke eller medlemskab af BKF vil blive prioriteret i udvælgelsesfasen.

FAKTA OG KONTAKT:
Syddjurs Kommunes billedkunstråd er støttet af Syddjurs Kommune og Statens Kunstfond.

Begrundet indstilling indsendes senest 22. september 2017 til syddjurs@syddjurs.dk att. Plan, udvikling og Kultur.

For yderligere oplysninger kontakt: Kulturkonsulent Lise Grankvist Larsen, ligl@syddjurs.dk eller 21691583

Foto: Opbygning af Jørgen Hansens brændingsskulptur i Ebeltoft - et initiativ fra det siddende Billedkunstråd. Fotograf: C.H. Grøndahl