IT-hjælp i Ryomgård 25. oktober

Rasmus fra biblioteket får styr på drilske computere og mobiltelefoner

17. oktober:
”Nu kan jeg atter maile med familien,” lød det glad fra Ryomgårds distriktsrådsformand Kirting Olesen, efter en halv times ”konsultation” hos Rasmus Kudahl Kaae Munch fra Syddjurs Bibliotek. De mødtes forleden på ”Posthuset” i Ryomgård, hvor der hver tirsdag og lørdag er åbent i Bogcaféen.

Forleden havde biblioteket annonceret med IT-hjælp, og her stillede Rasmus op med sit it-værktøj og ekspertise i løsning af mangfoldige problemer med computere og lignende isenkram, som fx Kirtings mobiltelefon. Telefonen kunne modtage men ikke sende mails på grund af en fejl i opsætningen af mailprogrammet.

Kirting Olesen ville også gerne vide, hvordan man sætter sjove figurer og tekst ind i en de snapchats, som er meget populære hos ikke mindst ungdommen. Og det lykkedes da også med fælles hjælp at finde de rigtige hjørner af telefonens installerede apps, så Kirting nu kan være med på noderne.

Kan hjælpe med mange slags problemer
”Jeg kan løse langt de fleste problemer, der kan opstå med en computer. Det sker dog, at jeg må give op – enten hvis borgeren ikke har medbragt en nødvendig kode for at komme ind til en indstilling, eller der er en defekt på selve computerens hardware,” fortæller Rasmus, efter at den glade mobilbruger har forladt bordet.

IT-hjælp er et af de mange nye initiativer, biblioteket har taget i landdistrikterne. På ”Posthuset” er der igen 25. oktober hjælp til at løse IT-problemer fra klokken 15.00-18.00.