Ildhesten - hesten i krig og kamp

Ildhesten er en show-gruppe, der opfører historiske hesteshow. Hesten i krig og kamp til alle tider.

Gruppen viser, hvordan krigeren til hest kæmpede fra oldtidens kavaleri til middelalderens ridder i fuld rustning.

Ildhesten har til huse på den gamle møllegård ved Søndermølle i Viborg. Året rundt træner gruppen, og fra maj til oktober åbnes for publikum, ligesom Ildhesten kommer rundt i landet og optræder.

Tryghed frem for alt
Ildhesten har i ti år underholdt med eventyr-shows på forskellige middelaldermarkeder på borge og slotte rundt om i Danmark.

Ridder Ole og Ridder Aase bor på Søndermølle-gården sammen med seks heste. Her er der optimale rammer for et godt hesteliv: store græsmarker, bakker og skov - og ikke mindst mennesker der beskæftiger sig med dem hver dag.

Ridder Ole forklarer: "Vi kan kun optræde med hestene hvis de er fuldkommen trygge ved alle situationer".

"Vi har gennem årene udviklet vores egen form for træningsfilosofi med hestene, som overordnet bygger på respekt, udvikling og glæde. Det ser legende let ud når vi rider rundt i et show, men det stiller meget store krav til hesten både fysisk og psykisk".

"Den ultimative prøve er, at hesten uden tøven løber gennem meterhøje flammer. Det gør den kun fordi den er trænet til det gennem lang tid og uden nogen sinde at blive tvunget til det, eller at have oplevet nogen form for smerte ved det. Iøvrigt er det umuligt at tvinge hesten til noget, hvis den er bange for det. Hesten må have 100% tillid til sin rytter".