Amerikansk aften i Kolind+

Rejse for øret, ganen, øjet, hjertet og hjernen onsdag 8. marts

21. februar 2017:

Onsdag den 8. marts kan man i Kolind+ komme med på en rejse til USA med amerikansk dinner, bluesmusik, dokumentarfilm og besøg af forfatteren og fotografen Jacob Holdt, der fortæller om filmen og sit møde med det amerikanske samfund.

Det bliver både en rejse for øret, ganen, øjet, hjernen og hjertet, når der er amerikansk aften i Kolind+. Aftenen starter kl. 17.30, hvor der serveres ægte amerikansk dinner i cafeen akkompagneret af en af de mest garvede fortolkere af bluesgenren herhjemme, HP Lange.

Kl. 19.00 vises dokumentarfilmen Jacob Holdt: Mit liv i billeder i husets multisal. Filmen er fortællingen om forfatteren og fotografen bag bogen Amerikanske Billeder, Jacob Holdt, der er nået til et punkt i sit liv, hvor det er på tide for ham at dykke ned i fortiden og gøre status over et temmelig begivenhedsrigt liv.

Film viser nye sider af Jacob Holdt
Jacob Holdt har igennem det meste af sit liv optrådt i medierne, og igennem de sidste syv år har instruktøren Niels-Ole Rasmussen dykket ned i manden med det flettede skægs liv, breve, billeder, bøger, foredrag osv. for at lave en film, der viser nye sider af Jacob Holdt, men som også fortæller historien om den Holdt, som mange af os kender til qua hans arbejde, foredrag, billeder osv.

Det er en film om Jacob Holdts møde med bagsiden af det amerikanske samfund, kærligheden til mennesker og til livet, men også en film, der bevæger sig ned i mørket.

Jacob Holdt rydder op i ”kælderen” og afslører blandt andet sider om sin barndom, der indtil nu ikke har været kendt af offentligheden. Filmen går også tæt på arbejdsnarkomanen Jacob Holdt og hans fortsatte engagement i verden omkring ham. Hvorfor bliver han ved selv i en alder af 70 år?

Efter filmen svarer Jacob Holdt på spørgsmål fra publikum og fortæller, hvordan det har været at medvirke i filmen, og hvad han håber filmen om ham kan bidrage med til hans fortsatte arbejde for at møde verden med et åbent sind og sige JA! til livet og mennesker.

Arrangementet finder sted i et samarbejde mellem Syddjurs Bibliotek, Syddjurs Kommunes Kulturafdeling, Kolind+ og DOXBIO.

Kolind+, Onsdag d. 8. marts kl. 17.30 / 19.00
Amerikansk dinner + Film og foredrag / Pris: 150 kr. (kræver forhåndstilmelding)
Film og foredrag uden spisning / Pris: 50 kr.
Billetter kan købes på www.syddjursbibliotek.dk.