Hæder og store checks til unge idrætstalenter

Fem unge sportsfolk fik kommunens talentpris og fortalte om ambitioner, slid og opbakning

Der var store checks og glade smil fremme, da Udvalget for plan, udvikling og kultur uddelte i alt 15.000 kroner fra Syddjurs Kommunes talentpulje til fem stolte unge idrætstalenter, som anerkendelse af deres særlige indsats.

Victor Hoveling, Anne Tilken, Frederikke Grønnesby og Micklas Jensen er lovende unge boksere fra Hornslet Bokseklub, som fik 10.000 kroner til den videre talentudvikling. Joachim Steen Jensen, også fra Hornslet, har på knapt fire gjort sig bemærket som en dygtig og talentfuld golfspiller. Han fik tildelt 5.000 kroner fra Talentpuljen.

Ole Bjerregaard overrakte blomster til den unge golfspiller, Joachim Steen Jensen, mens Jan Kjær Madsen og Kirstine Bille så på.

Kirstine Bille, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur, holdt en lille tale for de unge boksere, som fortalte om deres forventninger til bl.a. DM. Fra venstre mod højre Victor Hoveling, Frederikke Grønnesby, Anne Tilken og Micklas Jensen.

Politikerne Ole Bjerregaard og Jan Kjær Madsen assisterede formanden for udvalget, Kirstine Bille, ved prisoverrækkelsen, hvor de unge modtog priser og blomster, ledsaget af rosende ord.

Familie og venner bakker op
Joachim Steen Jensen fortalte efter prisoverrækkelsen om sin start som golfspiller, der i første omgang var hans måde at komme sig efter et udmarvende sygdomsforløb med meningitis. Egentlig spillede han nemlig fodbold, men da det stod klart, hvor stort et potentiale, han besidder, og hvor hårdt sygdommen havde mærket hans krop, blev det golfen, der vandt opmærksomheden.

Joachim har dog også slidt hårdt for at nå sine resultater.

”Det kræver rigtigt meget. Der skal læses lektier, trænes, og holdes styr på hverdagen ud over det at spille,” fortalte Joachim, der går i 2. G på HHX. Han fremhævede, foruden familien, der bakker ham op på alle tænkelige måder, Ove Hedemann fra Hornslet, der har aflastet ikke så lidt med kørsel til og fra Norddjurs Golfklub.

Glæder sig til kørekortet
”2016 skal bruges som et turneringsår, hvor jeg helst skulle blive så god, at jeg kan se en udvikling,” siger Joachim, der glæder sig til at kunne tage kørekort. Så slipper familie og venner for at køre ham så meget rundt, som de gør nu.

De fire unge boksere fortalte også lidt om deres sport, der bl.a. udmærker sig ved at være en individuel idræt. Flere af de unge har tidligere spillet fodbold men gik død. ”Man kan kun lave fejl selv,” bemærkede Victor Hoveling.

Kirstine Bille ville gerne høre de unge, om ikke boksning er en sport med mange skader – man slår jo på hinanden – men Anne Tilken og Micklas Jensen påpegede, at sammenlignet fx med håndbold, er der ikke mange skader - og er man god til at beskytte sig selv, får man højst et blåt øje.

Ole Bjerregaard i godt selskab med de unge boksere

Boksere på vej mod DM
Ambitionerne fejler ikke noget hos de unge boksere. Frederikke, Micklas og Victor er på vej mod DM og andre store turneringer, og Anne satser på at træne hårdt, så hun kan blive endnu dygtigere og markere sig i de kommende turneringer.

Efter prisoverrækkelsen var der sodavand, kaffe og hyggesnak, hvor politikerne fik sig en hyggesnak med de unge, som fortalte om deres idrætslige glæder, sejre og udfordringer i forbindelse med deres sport.

Ole Bjerregaard fra Udvalget for plan, udvikling og kultur fik sig således især en hyggelig snak med de unge boksere. Han har selv som ung politimand bokset et par år, og han hyggede sig tydeligvis, sammen med Kirstine Bille og Jan Kjær Madsen, i selskab med de entusiastiske unge, som levende fortalte om bokseteknik.

I de mere individuelle samtaler fortalte Joachim Steen Jensen om sin glæde over skulderklappet fra Syddjurs Kommune og han understregede sin taknemmelighed i forhold til familien og vennerne, der bakker ham op hele vejen, selv om det indebærer store økonomiske udskrivninger og mange timer – såvel på landevejen som ude på golfbanerne.

Til venstre: Udvalgsformand Kirstine Bille fik sig en hyggelig snak med den unge golfspiller, Joachim Steen Jensen, der med stor ydmyghed fortalte om den opbakning, han får fra familien.

 

 

 

 

 

 

Nedenfor: Joachim Steen Jensen er en beskeden og lun fyr, der også gerne fortæller om sine svage sider. Her fortæller ham om, hvor svært det kan være at styre temperamentet, når sidevind forstyrrer golfspillet.

Links:

Kulturkommune.dk: http://www.kulturkommune.dk/talentpris-2016

Norddjurs Golfklub: http://norddjursgolf.dk/

Hornslet Bokseklub: http://hornsletbk.dk/