Frivillig Fredag – nu med foreningsmesse

47 tilmeldte foreninger af alle slags deltager i Rønde Idrætscenter fredag 29. september

14. september 2017:

 

Der er lagt op til en spændende og omfattende Frivillig Fredag i Rønde Idrætscenter den sidste fredag i september. Ikke mindre end 47 foreninger af meget forskellig art er tilmeldt arrangementet, der i år er lagt i Rønde Idrætscenter.

I Rønde bliver der plads til at udvide med en foreningsmesse, og der skabes i centret albuerum nok til, at foreningerne på deres stande kan demonstrere nogle af de aktiviteter, de tilbyder.

Næstformand Ole Bjerregaard (V), udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, er glad for, at så mange frivillige bakker op om arrangementet. Han glæder sig til at byde deltagerne velkommen på Frivillig Fredag.

”De mange deltagere siger meget om den mangfoldighed og fantastiske indsats de frivillige yder rundt omkring i hele Syddjurs Kommune. Det er glædeligt, at de mange aktiviteter er med til at skabe livsværdi og sammenhold for alle aldersgrupper.”

Kom og prøv en aktivitet
Frivillig Fredag arrangeres i samarbejde mellem Frivilligrådet i Syddjurs, Rønde Distriktsråd, Rønde Idrætscenter og Syddjurs Kommune. Frivillig Fredag er Danmarks Nationale frivillighedsdag, hvor frivilligheden hyldes og synliggøres, ligesom gæsterne på messen får lejlighed til at prøve nogle af aktiviteterne af.

Der bliver meget at opleve på den spændende dag, hvor et bredt udsnit af meget forskellige frivillige foreninger er tilmeldt. Bl.a. kan nævnes CK Djurs, Rønde Bordtennisklub, Dansens Dag, Syddjurs Hardballforening,  et par kunstforeninger, humanitære foreninger, Hjemmeværnet m.fl.

Frivillig Fredag afsluttes med musik. Foreningen Musik i Rønde har skaffet sangerinden Kajsa Vala til Rønde, hvor man kan høre halvanden times dejlig countryinspireret musik. Gratis billetter udleveres til gæsterne på messestandene

Billedet ovenfor: Arbejdsgruppen glæder sig til at se rigtigt mange til Frivillig Fredag 29. september. På billedet forrest Helle Pedersen, Frivilligrådet. Bagerst fra venstre til højre Anna S. Jørgensen, Frivilligrådet, Anna Kirstine Taul, Rønde Idrætscenter, Torben Lave, Rønde Distriktsråd, Per Kragh, Rønde Idrætscenter og Sigurd Koldste, Rønde Amatørteater.

Fakta om Frivillig Fredag:
Frivillig Fredag – Danmarks Nationale Frivillighedsdag – lægges i år i Rønde Idrætscenter fredag 29. september fra kl. 15-20 med efterfølgende koncert.

Frivillig Fredag er Danmarks nationale frivillighedsdag. Dagen har til formål at:
* Markere og anerkende frivilligheden.
* Synliggøre det frivillige arbejde.
* Give borgerne, der ikke i forvejen yder en frivillig indsats, mulighed for at være frivillig en dag.

Årets tema er ”Vis værdien” – hvilket deltagerne nu får ekstra god plads til i Rønde.
 

Links:
Løbende opdatering om programmet: http://www.frivilligsyddjurs.dk/Frivillig_Fredag.php
Kajsa Valas website: http://kajsavala.com/
Reportage fra sidste års Frivillig Fredage: http://www.kulturkommune.dk/frivillig-fredag