39 kunstnere på Djursland slår dørene op 7. og 8. oktober

Fællesudstilling i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa 29. september som optakt til den årlige Kunstspor-event

 

21. september 2017:

 

Kunstspor – den årligt tilbagevendende begivenhed, hvor professionelle kunstnere på Djursland åbner værkstederne for interesserede, skydes i gang med en stor fællesudstilling i Pavillonen i Grenaa 29. september.

Selve Kunstspor-projektet med 39 åbne værksteder kan opsøges i weekenden 7.-8. oktober, fortæller fotografen Jens Henrik Petersen, der er med i Kunstspors arbejdsgruppe.

Han har udformet årets folder. I folderen finder man kort, billeder og webadresser, der viser, hvor der er åbne værksteder i år.

”Man kan vente sig en masse forskelligartede kunstoplevelser – alt fra foto til værksteder med drejskiver, akrylmaling, grafik, skulptur, keramik og tekstil. Der er mange nye i år, og efter censurprocessen er der næsten ti flere end i fjor,” fortsætter Jens Henrik Petersen.

Endnu flere udstillere i år
Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune er arrangører af Kunstspor, men det er en arbejdsgruppe på fire kunstnere, der udvælger de deltagende værksteder og ordner det praktiske.

”Det er glædeligt, at der i år er endnu flere, som åbner værkstederne, og jeg vil opfordre til, at man tager rundt for at møde de professionelle kunstnere og samtidig får set den smukke natur på Djursland,” siger Kirstine Bille, formand for Syddjurs kommunes udvalg for Plan, Udvikling og Kultur.

Else Søjmark, formand for Kultur- og Udviklingsudvalget i Norddjurs, er enig: ”Det er et imponerende muligheder, der skabes gennem projektet - muligheder for at formidle kunst til kunstinteresserede og kunstelskere i kunstnernes eget miljø. Jeg håber, at rigtig mange vil benytte mulighederne - også for at hente inspiration til en eller flere ture rundt på det skønne Djursland”.

Det handler om at se og opleve
I de åbne værksteder kan man følge processen med at skabe kunstværker, og man kan få en god snak med de enkelte kunstnere. Der er ingen købetvang i de åbne værksteder. Det handler om at se og opleve.

Inspiration til at planlægge en rundtur på Djursland kan hentes på udstillingen i Grenaa eller i Kunstspor kataloget, som viser, hvor de enkelte kunstnere har deres værksteder.

”Nogle af de ældre kunstnere har en ”fanskare” og oplever at få 50-100 besøgende i løbet af weekenden, mens andre, som fx jeg selv, har 12-15 besøgende, der så til gengæld er meget interesserede, og så er det jo en fornøjelse,” slutter Jens Henrik Petersen.

Fakta:
Fernisering i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa fredag 29. september kl. 17.

Udstillingen er åben fra 30. september til og med 24. oktober.
Oversigt over alle åbne værksteder:
http://www.kunstspor.dk/wp-content/uploads/Kunstspor2017FolderWeb.pdf