Glasmuseet hylder den kreative dovenskab

Sætter fokus på De syv dødssynder i samarbejde med seks andre kunstmuseer i Europæisk Kulturhovedstad

6. februar 2017:

Glasmuseet Ebeltoft lægger i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 for med udstillingen ”Dovenskab”.

Ved ferniseringen serverede museet mexikansk øl, som ambassadør José-Ignacio Madrazo havde medbragt.

Han åbnede udstillingen, der er en del af ”De syv Dødssynder”; et samarbejde mellem syv museer i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Både ambassøren og Rebecca Matthews, administrerende direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, holdt flotte åbningstaler, inden museet bød på en "syndig" menu af Cava, kransekagekonfekt og druer.

Personligt og globalt blik på dovenskab
Med dybe rødder i den farverige mexicanske kultur og motivverden kaster de erklærede mexicanske anti-minimalister Einar og Jamex de la Torre et både personligt og globalt blik på dødssynden dovenskab.

Glasmuseet, der har fået sin dødssynd tildelt ved lodtrækning, har længe gerne villet arbejde sammen med de to kunstnere Einar og Jamex de la Torre fra Mexico.

De to glaskunstnere blander elementer fra oprindelige religioner som mayakulturens ånde- og dyretro med religiøse motiver fra den europæiske kunsthistorie.

Det mexicanske paradoks
De la Torre-brødrene er kendte for deres uhøjtidelige og humoristiske stil. De dyrker de bevidst det barokke og det overlæssede i deres karakteristiske skulpturelle tableauer.

I udstillingen forholder de sig bl.a. til den protestantiske arbejdsetik og vores hyldest til arbejdet i en tid, hvor flere og flere jobs automatiseres.

De tager også fat på klichéen om den dovne mexicaner og det paradoks, at netop mexicanerne i det sydlige USA i høj grad varetager det manuelle og fysisk hårde arbejde, som ingen andre gider udføre.

 

FOTOS FRA RECEPTIONEN: PIA STRANDBYGAARD BITTNER,
GLASMUSEET EBELTOFT

Fakta:
De syv dødssynder er et udstillingssamarbejde skabt over en gentænkning af middelalderbegrebet De syv dødssynder. Syv kunstmuseer i Region Midtjylland samarbejder: Randers Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum, Skovgaard Museet i Viborg, Muse®um i Skive, Holstebro Kunstmuseum, Museet for Religiøs Kunst i Lemvig og Glasmuseet Ebeltoft.
De syv dødssynder kører fra 4. februar til 28. maj.

Udstillingen på Glasmuseet Ebeltoft er støttet af Statens Kunstfond.
Det samlede projekt er støttet af:
Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.
Augustinus Fonden.
Reformationspuljen.

SIDSTE NYT: SYNDIG SØNDAG

Glasmuseet Ebeltoft fortsætter i projektet "De syv Dødssynder med "SYNDIGE SØNDAGE – PRÆSTETANKER OM STORT OG SMÅT". 

Første gang søndag 12. februar klokken 14.

Det bliver en samtale med sognepræst, Heidi Bisgaard, Ebeltoft.

http://glasmuseet.dk/kalender/

Til højre og ovenfor eksempler på de la Torres arbejder. Oppe i teksten kan man se brødrene arbejde på Glasmuseet Ebeltoft. FOTO: FINN MANFORD