Kom og ønsk våren velkommen på Grevegården

Kunstnerfællesskabet Habitat i Nødager inviterer igen i år alle på egnen til fest for at bringe kultur, glæde og gode afgrøder til Nødager og omegn

8. februar 2019:

Kunstnerfællesskabet Habitat inviterer alle på egnen til fastelavsfest på Grevegården i Nødager på Flæskelørdag den 2. marts. Festen arrangeres med blandt andet et tilskud fra kommunens kulturpulje i ryggen.

Oscar Yran, der står for at arrangere festen sammen med bofællerne Dina Lundvall Nielsen og Sara Grønborg, fortæller, at temaet for årets fest er Rum og Fjerkræ, bl.a. fordi en raketlignende bygning på Grevegården er indrettet til hønsehus: ”Hønseraketten”.

”Dette tema kan man som deltager lade sig inspirere af til udklædningen - hvis man har lyst, ligesom man kan komme og gå, som man har lyst og mulighed for,” understreger Oscar Yran, der fortsætter:

Målet er 100 deltagere i alle aldre
”Vi er ved at sammensætte et fint og alsidigt program til en fest for alle, funderet i den folkekære tradition, der anråber vårens komme, og hvor høj, lav, gammel og ung mødes bag masker. Vi regner med at blive cirka 100 mennesker. Målgruppen er en kombination af lokale mennesker i alle aldre, samt en skare tilrejsende frivillige - kunstnere og musikere med følge”.

Ifølge Oscar Yran fik Habitat godt fat i lokalbefolkningen ved sidste års fastelavnsfest.

I år uddeler arrangørerne flyveblade i lokalområdet og reklamerer for festen på Facebook, så endnu flere kan få nys om arrangementet, der ligger i forlængelse af en tusindårig tradition for at bringe kultur, glæde og gode afgrøder til Nødager og omegn.

Afbrænder ”Vintermanden”
Programmet er ikke helt fastlagt i detaljer, men ligesom i fjor vil en parade gennem Nødager, tøndeslagning og den stemningsfulde afbrænding af ”Vintermanden” (billedet) være elementer i festen, der puster nyt liv i gamle traditioner med forskellige kunstneriske og musikalske indslag.

Kunstnere fra ind- og udland kommer for at underholde med bl.a. en lille teaterforestilling, der involverer det fremmødte publikum: “Duellen mellem festen og fasten”. Billedkunstner Taika Tuutikki Louhivuori (Finland) kommer med sine masker og skulpturer, og billedkunstner Thomas Højstrup viser filmarbejder.

”Billedkunstner og fotograf Katrine Skovsgaard er inviteret til at tage billeder dagen igennem, det københavnske hiphop-orkester Trubadur skal spille os varme, og en DJ vil spille for natteravnene,” fortæller Oscar Yran.

Arrangørerne har indledt samarbejde med Ebeltoft Gårdbryggeri om baren og er i samtale med lokale aktører, om de vil bidrage til den fælles glæde.

Tid og sted: Lørdag 2. marts fra 14-21. ”Grevegården”, Sognevejen 11, 8560 Nødager.

Link: Information og små videoer om festen kan ses her: https://www.facebook.com/oscar.yran

Om Habitat: Habitat Kunstnerfællesskab er en frivillig forening og non-profit organisation. Arrangementet er afhængigt af indtægter fra bar og servering.