Gratis guidebog for børn til Nationalpark Mols Bjerge og Ebeltoft

Ella Bella på eventyr besøger 30 seværdigheder med kommunal støtte

”Vi vil rigtig gerne have formidlet vores nationalpark til besøgende børn,” siger Kirstine Bille, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur. Anledningen er, at udvalget har bevilget 25.000 kroner i underskudsgaranti til en ny guidebog for børn i serien Ella Bellas eventyr.

Til påske 2016 udkommer den ny gratis guidebog: ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge og Ebeltoft”. Der bliver tale om en e-bog, der i tegninger, fotos og tekst beskriver op mod 30 seværdigheder, som især har appel til børn og børnefamilier.

Bogprojektet bliver til i et samarbejde mellem bl.a. Nationalpark Mols Bjerge, Destination Djursland og Ebeltoft Strand Camping.

Gratis guide på din IPad
Ella Bella bogserien, der er verdens eneste rejseguides skrevet specielt for børn i alderen 5-12 år, er skabt af forfatteren Sara Helena Kangas. Hun lader i sine rejseguides den tegnede figur Ella Bella føre børnefamilierne rundt til steder i nationalparken, hvor børn og deres familier kan få gode og ofte helt gratis oplevelser.

Den første bog fra 2012 handlede om Ella Bellas eventyr i Berlin, siden er der udgivet bøger om Ella Bella på eventyr i London, Barcelona, Vadehavet og Ribe, samt Bornholm. Nogle af e-bøgerne kan også fås som trykte bøger, mens de gratis e-bøger kan hentes hjem på en iPad eller andentabletcomputer.

I rejseguiderne er det billederne og tegningerne, der skal fange de mindre børn. Korte tekster understøtter for de større børn den visuelle formidling af de mange ofte gratis oplevelser, som venter børn og børnefamilier ude i nationalparken og Ebeltoft.

Politisk glæde over initiativet
Kirstine Bille, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur, er glad for initiativet, for gennem bogen kan både nationalparkens natur- og kulturhistorie blive belyst i små gode historier, som børnene kan have fornøjelse af.

Hun husker fra sin egen barndom, hvordan hendes familie tog op på Agri Bavnehøj, hvor hendes far bildte familiens fem børn ind, at Geodætisk Instituts opmurede målepunkt var en troldeskorsten.

”Der er masser af historier at fortælle ude i Mols Bjerge og andre steder i nationalparken, så jeg tænker, at bogen kommer til at rumme en masse gode historier, der får børnene til at lægge mærke til det, de ser.

 

 

 

 

Kirstine bille husker fra sin egen barndom, hvordan hendes familie tog op på Agri Bavnehøj, hvor hendes far bildte familiens fem børn ind, at Geodætisk Instituts opmurede målepunkt var en troldeskorsten.

De gratis glæder
Lone Mølgaard Christensen, Ebeltoft Strand Camping, er idékvinden, der på gruppens vegne har søgt Syddjurs Kommune om underskudsgaranti.

Hun fortæller, at det for hende dels har handlet om at gøre Nationalpark Mols Bjerge til noget håndgribeligt ved at fortælle en masse gode historier, som taler til både børn og voksne, dels har det været vigtigt også at fremme de små gratis ting.

Ella Bella på eventyr besøger i den gratis e-bog 30 seværdigheder, bl.a. Kalø, jagtslottet ved Rønde, Sletterhage, Fregatten Jylland og Glasmuseet m.fl.

”Både turister og fastboende kan forhåbentlig lære noget om området, og det ville være sjovt, hvis også skolerne kunne bruge bogen i undervisningen. Vi har i hvert fald lagt nogle geografi-afsnit ind i den,” siger Lone Mølgaard Christensen.                      

 

Lone Mølgaard Christensen, Ebeltoft Strand Camping

Til venstre: Forfatteren Sara Helena Kangas – idékvinden bag konceptet med rejseguides for børn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Til højre: Den tegnede figur Ella Bella går på opdagelse i Syddjurs og fortæller om sine oplevelser i den nye e-bog, som udkommer til påske.