"Man må gerne se med fingrene i vores lejr"

Ebbesens Fæller formidler Middelalderen for hele familien

"Ebbesens Fæller" er en forening der formidler middelalder for hele familien.

Gruppen har en flot borgkulisse, som bruges til at formidle historien om Væbneren Niels Ebbesen gennem et rollespil for og med børnene fra publikum.

"Vi byder på masser af middelalder stemning, og hyggeligt lejrliv," fortæller Aviaja Bjerregaard fra middelalderforeningen, der understreger, at i lejren, hvor "Ebbesens Fæller" holder til, må man gerne "se med fingrene".

"Publikum inviteres indenfor i vores lejr. Vi deler ud af al vores viden om middelalderen og viser gerne våben og udstyr frem. Der er altid gang i diverse håndværk som fx nålebinding, vævning, læderarbejde, og meget andet".

Skulle det være en kvik duel?
Gruppen "Ebbesens Fæller" har også et par gøglere med i flokken, som altid er klar på at underholde.

"Og vores gæve riddere er ikke bange for en duel, hvis der skulle være en modig sjæl blandt publikum, der tør at stille op," tilføjer Aviaja Bjerregaard.

Der dufter altid skønt fra lejrens store gryder, hvor alle foreningens lækre måltider tilberedes, så lejren er på mange måder et besøg værd.

Menveds Marked - et højdepunkt
"Ebbesens Fæller" er en meget alsidig gruppe, der byder publikum på lidt af hvert, og fællerne forsøger at formidle tingene, så det bliver både spændene og forståeligt, for såvel børn som voksne. Specielt for børnene arrangeres et historisk rollespil over virkelige hændelser.

"Vi glæder os rigtig meget til at deltage på Kong Menveds Marked 2017, som jo har nogle helt fantastiske omgivelser. Flere af vores medlemmer glæder sig så meget, at de også deltager i opstillingen og klargøring af markedet i ugen op til, så det må siges at være et af sæsonens højdepunkter," slutter Aviaja Bjerregaard.

Link til Ebbesens Fæller på Facebook:

https://www.facebook.com/ebbesensfaeller/?fref=ts

Alle billeder her på siden er leveret af Ebbesens Fæller.