Glæd dig til klassiske koncerter i Djurs & Mols

Billetsalget åbnes 1. maj til et intenst og mangefacetteret program

12. marts 2019:

 

Niende udgave af kammermusikfestivalen I Djurs & Mols er under forberedelse. billetsalget åbner 1. maj, og publikum kan glæde sig til et meget omfattende og intenst program med mange facetter, lover festivalleder og violinist Maj Kullberg.

"Festivalen har netop modtaget EU´s EFFE-label for anden gang, og vi får meget ud af at være en del af det internationale festivalnetværk, både mht sparring og gode råd og idéer og festivalens synlighed internationalt," fortæller Maj Kullberg.

Folkeuniversitet vil ifølge Maj Kullberg snart annoncere en række foredrag om musikken, der spilles på årets Klassiske Koncerter, og hun oplyser, at festivalen bl.a. med stolthed kan pærsentere præsentere et dansk drømmematch i form af en stjernerecital med Elsa Dreisig (billedet nedenfor), sopran, Bo Skovhus, bariton og Christian Vestergaard på klaver.

Et stærkt vokalpar
"Den måske stærkeste danske vokalparring pt. venter, når de to sammen kaster sig over Hugo Wolfs italienske sangbog i den smukke Ebeltoft Kirke 30. juli," fortsætter festivallederen.

Der bliver også fest i gaden dagen før, når det internationale orkester Barokksolistene præsenterer deres berømmede "Ale House Sessions" med øl i glassene. Barokmusik fra pubberne i London på Cromwells tid, hvor musik ellers var blevet forbudt. Barokksolistene modtog i 2018 den tyske” grammy” Opus Klassik Award for disse koncerter.

"Oplev koncerterne i de helt nyrenoverede flotte rum på Maltfabrikken, som netop denne sommer slår dørene op til Ebeltofts nye kulturelle mødested," bemærker Maj Kullberg.

Festivalen begynder 25. juli med frokost og koncert på Molskroen med Copenhagen Guitar Duo og prominente gæster, som tager os til Spanien og Sydamerika efter en let frokost med Molskroens lækkerier.

Den officielle åbningskoncert bliver om aftenen med to af Skandinaviens lysende stjerner. Den kun 17. årige  svenske violinist Johan Dalene, som vinder frem på de store scener i disse år og allerede har vundet førstepris ved ikke mindre end otte internationale violinkonkurrencer spiller sammen med en af Norges mest eftertragtede pianister, Ingrid Andsness i et klassisk og virtuost program med bl.a. Beethoven og Grieg.

 

17 koncerter i vente
Folkene bag kammermusikfestivalen er indtil videre oppe på at have planlagt 17 koncerter, og alle vil kunne støde på den klassiske musik i festivalugen.

Af danske ensembler byder festivalen på koncerter med Copenhagen Cello Quartet med fire af landets førende cellister, som har spillet sammen i flere år i et stimulerende samspil, musikere fra Det Kgl. Kapel, som spiller Mozarts skønne hornkvintet og Kroger Kvartetten slutter det hele af med en Late Night Concert på Maltfabrikken med jazztrommeslageren Kresten Osgod og drinks og snacks til festligt farvel.   

"En særlig koncert vil vi lige nævne, inden hele programmet bliver offentliggjort senere på foråret: Fire fremtrædende musikere fra DR Symfoniorkestret har fundet sammen om Messians fantastiske "Kvartet til Tidens Ende". Jens Christian Grøndahl har skrevet en række kortere tekster, der reflekterer over menneskehedens mørke og håbets lys, og som bliver læst op af skuespiller Solbjørg Højfeldt mellem satserne. Sæt kryds i kalenderen d. 28. juli for dette mesterværk," opfordrer Maj Kullberg.

Læs mere om de klassiske koncerter: www.klassiske-koncerter.dk