Mange deltog i Børnekulturnatten i Hornslet

11. november 2016:
Børnekulturnatten i Hornslet, som blev afviklet under overskriften "Lykken er..." blev  år noget af et tilløbsstykke.

Aftenen startede med et flot ildshow, som fik små som store til at måde, og de to artister fra "Cirkus Aroma" gjorde på cirkuslegepladsen et flot stykke arbejde for at underholde børn såvel som voksne.

Rundt omkring i Hornslet kunne man bl.a. se en brandbil og møde brandmændene, ved Fakta kunne man få varm kakao, og på Hornslet Skole stod gymnaster fra Mørke-Ådalen klar med redskaber, så man kunne prøve at springe efter lykken. Elever solgte mad og drikke på svømmehalsgangen.

300 besøgte Hornslet Kirke
I kirken, som var oplyst af levende lys, kunne børnene gå rundt og høre fortællinger og deltage i forskellige aktiviteter, ligesom de kunne samle sig en pose med "glimt af lykke".

Sognepræst Lene Hauge oplyser, at det i år var den bedst besøgte børnekulturnat, og allerede klokken 19.20 løb arrangørerne tør for ting til en af de seks poster rundt på området omkring kirken.

Omkring  300 mennesker kom igennem kirken den aften – mod normalt højst 250.

Digtede en fælles klemmehistorie
Der var også run på madboden, der blev bestyret af elever fra sjette klasse, som solgte ikke mindre end 170 portioner boller i karry og store mængder pizzasnegle og pølsehorn - indtil lageret løb tør.

På biblioteket var der hyggelig og god stemning.

Børnene nød især"dronningens" oplæsning, og flere havde mod på at digte til den fælles "klemmehistorie", som blev hængt op. En bibliotekar havde klædt sig ud i dragekostume, hvilket fik en lille purk til at spørge: "Er du en rigtig drage?”.

I Ungdomsskolehuset lagde Billedkunstlinjen på Syddjurs Kulturskole op til at eksperimentere med farverne, og på Stejlbjerggaard Ridecenter kunne man få sig en ridetur.