72 tilmeldte til børne-mountainbikeløbet 30. april

Første event i en længere række, forudser arrangørerne Ebeltoft Track-Team og Ebeltoft Outdoor

19. april 2017:

Der er stor interesse for det første mountainbikeløb for børn i Ebeltoft. Hele 72 børn er tilmeldt på de tre distancer. Løbet afholdes d. 30. april ved mountainbikebanen og bliver den første event i en række nye tiltag.

De tilmeldt børn vil alle få et startnummer til styret og en guldmedalje for en aktiv indsats. Børne MTB Ebeltoft har lukket for tilmeldingen, men man kan stadig deltage med børn på selve dagen. Her er prisen dog sat op til 100 kr. for at deltage. Eventen finder sted på Syddjurs Kommunes mountainbike-spor i Ebeltoft.

"Det har været en stor oplevelse at se så mange børn på startlisten. Tænk at der allerede er 72 børn klar til start. Vi havde en drøm om at skabe noget nyt, og det er rigtig dejligt, at de lokale forældre og børn har lyst til at være aktive sammen med os. Vi er klar til at give dem en god dag i sporet og ved grillen efter vi har svedt. Det er herligt at mærke, at vores samarbejde skaber nye muligheder for vores børn," siger Christina Hellevik fra Ebeltoft Track-Team.

Flere events er på vej
Børneløbet er første event der er meldt i ud i et nyt samarbejde mellem Ebeltoft Track-Team og Ebeltoft Outdoor. Et samarbejde der mere end noget andet bygger på en lyst til at udvikle lokalområdet og gøre det endnu bedre at være børn med lyst til udeliv og aktivitet.

Arrangørerne bag Børne MTB Ebeltoft står også bag en hyggelig og aktiv event til det regionale DGI-arrangement Move For Life i november. Gruppens frivillige er gået sammen om en ny event, hvor et bredere samarbejde med foreninger og flere frivillige skal være drivkraften.

"Vi vil udnytte at Ebeltoft ligger fantastisk placeret ved kysten med forskellige naturområder hele vejen rundt om byen. Efter at have startet det nye børneløb kan vi mærke at der er mulighed for at etablere et bredere outdoor-samarbejde i lokalområdet med vores herlige blanding af frivillige," siger Thomas Kjerstein, Ebeltoft Outdoor.

"Vores ide er at udvikle i fællesskab. Det kaldes også samskabelse, hvor vi sammen bidrager og oplever at området udvikles. Derfor melder vi nu også ud at vi har en aktiv event klar til familierne i området, når vi kommer frem til DGI´s Move For Life d. 4. november. Det er en vidunderlig følelse at se initiativerne spire. Kærlighed til naturen om man vil," siger Thomas Kjerstein, Ebeltoft Outdoor.

Læs mere om mountainbikeløbet for børn på:

www.facebook.com/mtbebeltoft

Partnere: Ebeltoft Track-Team, Ebeltoft Outdoor og Syddjurs Kommune.

Tidligere artikel om mountainbikeløbet:

Fakta om Move For Life:

Move For Life er et regionalt DGI-projekt, som har til formål at gentænke måden, vi er aktive på.

Projektet er en såkaldt ”fuldmånebegivenhed” under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 – events, der rangerer lige under de tre største på Moesgaard, Aros og afslutningsfesten i Aarhus.

Målet er at skabe en sammenhængende sundhedsbegivenhed den 4.-5. november 2017, hvor så mange som muligt i Region Midtjylland bevæger sig samtidigt.

Gennem 100 lokale events på tværs af regionen, udfordrer projektet de gængse rammer for, hvordan vi er fysisk aktive.

Begivenheden har to hovedformål:

Være folkelig ved at præsentere og udvikle de mange eksisterende motions- og bevægelsesmuligheder med henblik på at få aktiveret så mange som muligt på samme tidspunkt.

Være unik ved at samskabe en række nytænkende events gennem gensidig udfordring og inspiration af idræts- og kulturverdenen.

Link til generel information: https://www.dgi.dk/moveforlife/move-for-life/om-move-for-life

link til information om mountainbike-eventen: