Udstillingsvindue for lokal børnekultur

Ambitioner om at vise, hvad Syddjurs har at byde på for børn på Festpladsen i Ebeltoft 10. juni

24. maj 2018:

”Vi vil gerne gøre hele Festpladsen i Ebeltoft til et udstillingsvindue for al den fantastiske børnekultur, som Syddjurs har at byde på,” siger Ann-Britt Styrbæk og Dorit Wium-Andersen fra Børnekulturklubben Davs Klaus. Børnefestivalen anden søndag i juni er en tilbagevendende begivenhed, og sammen med bl.a. Anne Kammer fra Fregatten Jylland og en lang række frivillige kræfter lægger de an til et brag af en børnefestival 10. juni.

”Kom med barnevognen og de store søskende,” opfordrer arrangørerne, som håber, at børnefamilier fra hele kommunen vil komme til Ebeltoft for at være med til festivalen, der henvender sig både til de helt små og deres større søskende.

Foruden de lokale tilbud, som vi straks vender tilbage til, rummer den store børnefestival tre trækplastre kendt fra TV og de sociale medier: Katrine Bille (kan ses i DR Ramasjangs ”Lille Nørd”), Astrid (fra Voice Junior) samt Popsi og Krelle (populære i småbørnsfamilier på YouTube med 12 millioner views).

Musik, sang og dans
”Katrine Bille står for de gode værdier som naturen og dyrene – og så skal hun nok få sat gang i danseskoene, når hun synger sammen med en række gode musikere,” siger Dorit.

Astrid (med efternavnet Birkelund Hagemann Pedersen) kommer med en veninde, som også synger dejligt. Astrid er lokal og kunne bl.a. opleves ved åbningen af Aprilfestival, hvor hun i Hornslet-biografen Kom-Bi sang sig ind i alle børnenes hjerter.

”Popsi og Krelle” henvender sig især til aldersgruppen 0-3 år, som elsker deres sjove indslag på telefonen eller iPaden. 10. juni kan børnene opleve dem live i Ebeltoft.

Vi kan selv i Syddjurs
Arrangørerne understreger, at de lokale frivillige har været involverede i at udvælge de tre trækplastre, der er valgt med henblik på at tiltrække også de helt små barnevognsbørn. Der indrettes således et afsnit i Aktivitetshuset, hvor de små kan få en middagslur.

Børnefestivalen arrangeres af Davs Klaus i samarbejde med lokale, frivillige kræfter, områdets kulturinstitutioner og foreninger med henblik på at vise, at man ikke behøver at tage til Aarhus eller København for at opleve børnekultur af høj kvalitet. I fællesskab kan de lokale kræfter løfte en masse spændende events!

”Vi har en sand rigdom af børnekultur lige ude foran vinduerne. Man skal bare af og til have nogle til at pudse vinduet, for at vi får øje på det,” fortsætter Dorit, der håber at kunne bidrage til at samle et stigende antal lokale kræfter til forskellige arrangementer rundt omkring i Syddjurs Kommune. Udvikle videre på erfaringerne fra Aprilfestival om det vigtige i samarbejde og fællesskab på kryds og tværs i hele kommunen.

Aktiv leg og læring
Blandt deltagerne, der stiller op på festpladsen, nævner hun Danmarks Jægerforbund, som fortæller om, hvad det vil sige at være jæger og demonstrerer, hvordan man parterer et dyr. Fra Dråby kommer en flok lamaer, som udstilles, og Fregatten Jylland opstiller en rebslagerbane, så børnene kan prøve at fremstille tovværk.

”Efter vellykket rebslagning er der fribilletter til vores museum,” fortæller Anne Kammer fra Fregatten Jylland. Museet stiller også med et par matroser, der kan fortælle om livet til søs og om, hvordan børnene selv kan prøve kræfter med matrosbeskæftigelsen på Fregatten Jylland.

”Vi forsøger som de tidligere år at gøre børnefestivalen til en begivenhed, hvor man ikke bare kigger på men deltager aktivt og også kan lære noget. Flere steder lægger vi op til workshops: Boder, hvor børnene kan prøve kræfter med forskellige aktiviteter sammen med egnens institutioner og de mange frivillige,” siger Ann-Britt.

Mads Halse fra Urban Waves stiller op med tilbud om at lære surfskating, Syddjurs Bibliotek indretter en lille bod med bøger og andre materialer. Flere aktiviteter er i støbeskeen men endnu ikke i skrivende stund helt afklaret.

Fakta:
Den store Børnefestival 10. juni Klokken 11.00-15.00 på festpladsen, Nørre Allé 4 i Ebeltoft.

På festivalområdet kan købes mad, drikke og lokale lækre snacks.

Festivalarmbånd sælges ved indgangen til festpladsen for 50 kroner.

Forsalg online: www.go-syddjurs.dk

For yderligere information kontakt Dorit Wium-Andersen, Davs Klaus, på mobil 20870254.