En million til gode projektideer i landsbyerne

I Syddjurs har byrådet har afsat en pulje til at få flere til at se kvaliteterne i landlivet

13. marts 2019:

Med en pulje på én million kroner om året vil byrådet i Syddjurs hjælpe nye projekter på vej, som kan få flere til at se mulighederne for det gode liv på landet og flytte fra by til land.

Tirsdag 26. marts inviterer Syddjurs Kommune til informationsmøde på Rosmus Skole, hvor alle interesserede kan høre om bosætningspuljen, få inspiration til at søsætte et projekt og få vejledning om, hvordan man kan komme fra idé til handling i landsbyerne.

Puljen tænkes anvendt til projekter i byer med mindre end 1.000 indbyggere, og byrådet har besluttet, at bosætningspuljen især skal anvendes til større projekter med behov for støtte på mindst 100.000 kroner.

Viljen og ressourcerne til at hjælpe hinanden
Riber Hog Anthonsen, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur, håber, at rigtigt mange vil møde op for at høre om puljen og lufte idéer til, hvordan der kan skabes opmærksomhed om de mange kvaliteter, som det at leve i mindre bysamfund rummer.

"Vi har en dejlig natur og billigere boliger end i de store byer. Det rummer i sig selv nogle muligheder for udfoldelse, men vi har også nogle aktive og idérige borgere, som deltager i det mangfoldige fritids- og kulturliv, der kan opleves overalt i Syddjurs Kommune," siger udvalgsformanden.

 "Syddjurs' mange landsbyer rummer ressourcestærke borgere med vilje til at hjælpe hinanden og sammen løfte projekter, som det blandt andet kan ses i de landsbyklyngeprojekter, som kører på Mols, i Østdjurs og i Ådalen".

Frem med idéerne
For at skubbe puljen i gang, har udvalget for Plan, udvikling og kultur besluttet at bruge en lille del af den til mindre projekter med kort ansøgningsfrist, så både små og store idéer er velkomne på mødet.
 
Riber Hog Anthonsen opfordrer alle interesserede til at møde op i Rosmus for at høre om puljemidlerne og deres anvendelse.
Som inspirator er Jacob Antvorskov inviteret for at fortælle om sit liv som "idé-indvikler" i Vallekilde. Byen blev kåret som Årets Landsby 2017 af Landdistrikternes Fællesråd.

Alle vil desuden få mulighed for at lyn-præsentere deres egne idéer på mødet, og måske få andre med ombord.
Tid og sted:
Tirsdag 26. marts klokken 17.15-20.15 på Rosmus Skole, Bispemosevej 5, 8444 Balle:
Møde om bosætningspuljen og mulighederne for støtte til projekter, der kan øge bosætningen i landsbyerne. Undervejs serverer Syddjurs Kommune fælles aftensmad.
 
Kontaktinformation
Kontakt projektmedarbejder Nanna Münster Kinch, Kultursekretariatet, Syddjurs Kommune på tlf. 87535468 eller namk@syddjurs.dk for yderligere information.
 
Billedet: Landsbylivet åbner op for mange muligheder og oplevelser for såvel unge som ældre. Kom frem med idéerne til, hvordan livet kan blive endnu bedre og tiltrække nye borgere fra storbyen.