Blæsevejr forsinker sejlende kvindeskulpturer

Life Boats når ikke som planlagt frem til Ebeltoft mandag 10. oktober

13. oktober - seneste nyt:

Life Boats ligger fortsat blæst inde i Grenaa. Ved præsentationen af hele 2017-programmet fik Syddjurs Kommune oplyst, at de sejlende kvindeskulpturer kommer til Ebeltoft - på et senere tidspunkt.

9. oktober:

Louise M. Nielsen fra Aarhus-2017 sekretariatet oplyser søndag, at Life Boats alligevel ikke når frem til Ebeltoft mandag.

"Jeg må desværre meddele jer, at sejladsen i morgen mandag er aflyst! Vejret er slet ikke med os i disse dage og det er for usikkert at sejle ud i vores fine skulpturer i vejr som dette".

"Det er endnu usikkert hvornår vi overhovedet kan komme fra Grenaa, da vejret ikke rigtig tegner bedre de næste mange dage. Jeg beklager besværet, men vejrguderne har ikke rigtig lyttet til os desværre".

"Så snart jeg ved nærmere og om bådene kommer forbi Ebeltoft, så skal jeg selvfølgelig nok give lyd," slutter  slutter Louise M. Nielsen.

Videoreportage fra velkomstarrangementet i fredags:

6. oktober 2016:

Borgerne i Syddjurs må fredag 7. oktober spejde forgæves efter de tre sejlende kvindeskulpturer, ”Life Boats”, som på grund af blæsevejret ikke ankommer fra Grenaa til Ebeltoft fredag.

”Det er endnu usikkert, hvornår vi kan komme fra Grenaa mod Ebeltoft,” beklager Louise M. Nielsen fra sekretariatet for Fonden Aarhus 2017.

Velkomstarrangementet fredag 7. oktober klokken 14 gennemføres som planlagt i ”Det Grænseløse Køkken” i Ny Malts gård.

Her byder borgmester Claus Wistoft velkommen til en Artist Talk, et seminar, hvor kunstneren bag ”Life Boats”, Marit Benthe Norheim, diskuterer mobil kunst med Ann-Dorthe, Christensen, professor i sociologi, Aalborg Universitet, Else Marie Bukdahl, professor og tidligere rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademi, samt Hans Kiib, professor i Arkitektur og Medietekonologi, Aalborg Universitet.

Ordstyrer er Gitte Marling, professor og arkitekt i Urban Architects.

Tilmeldingsfristen til dette arrangement var 5. oktober.

Fakta om Life Boats:

Life Boats er tre fuldt sødygtige skulptur-skibe.

Skibene er 12 meter lange, tre meter høje og stikker godt en meter under vandoverfladen.

Den daglige rækkevidde er 50-55 km med cirka fire sømil i timen (~godt syv km/t).

Hvert skib er ladet med kvindehistorier – om længsel, liv og minder.

Efter den afsluttende sejlads til Aarhus, hvortil kunstværket kommer 12. oktober, er det meningen, at skibene skal sejle videre ned gennem Europa med fortællingerne om kvinder – og om Aarhus 2017.

Links til mere information om Life Boats:

http://www.life-boats.com/

https://www.facebook.com/Lifeboats.mbn/

http://www.aarhus2017.dk/da/udvalgte-highlights/life-boats/