Billetsalget er nu åbnet til "Tro, håb og kærlighed"

2017-forestillingen samler de tre tidligere forestillinger til én stor fortælling om menneskers vilje til at elske på trods af afstand i tid og sted

15. maj 2017:

 

"Billetsalget til vores store, samlende 2017-forestilling, "Tro, håb og kærlighed" er åbnet, oplyser teaterleder Hege Tokle, Syddjurs Egnsteater.

"Tro, håb og kærlighed – Hjerterum" samler de tre Hjerterum-forestillinger fra 2014-2016 til én stor, samlende fortælling om menneskers vilje til at elske på trods af afstand i tid og sted.

Ni personer kæmper på hver deres måde for at kærligheden skal kunne overvinde alt. De længes, de drømmer og de skriver deres dybeste hemmeligheder i kærlighedsbreve som gemmes i en spilledåse.

Størst af alt er kærligheden
Spilledåsen fletter de tre forskellige historier sammen, og publikum følger den på en spændende rejse op gennem 115 år og over flere landegrænser fra Flensborg over de Vestindiske øer til det nordlige Norge - fra begyndelsen af 1830'erne til slutningen af 2. verdenskrig.

Publikum møder gennem forestillingerne forskellige skæbner, der på den ene eller den anden måde hænger sammen. Selv om tiden, stederne og kulturen forandrer sig, forbliver menneskets hjerte det samme.

Projekt Hjerterum, der skabes i samarbejde mellem Syddjurs Egnsteater og Teaterhuset Filuren i Aarhus, er fortællingen om menneskers vilje til at bevare troen og håbet på, at kærligheden er størst.

Kombinerer oplevelse og viden
Målgruppen for det meget roste teaterprojekt er unge over 13 år. I teaterstykkerne kombineres historisk vidensdeling med en kulturel oplevelse.

Hver enkelt forestilling er iscenesat ind i dens samtid med henblik på at formidle den historiske tid, de enkelte kærlighedsfortællinger indgår i.

De samarbejdende teatre har været i dialog med museer, der indgår som samarbejdspartnere. På den måde optimeres historiefortællingen, og teatrets formidlingsrolle såvel som -form gentænkes.

Hjerterum er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Billeder ovenfor: Glimt fra trilogien Hjerterum 2014-2016

Om Hjerterum:

Premiere september 2017

Spillesteder:  Syddjurs Egnsteater –KulturHotellet i Rønde, Flensborghus, Flensborg (DE), Teaterhuset Filuren i Aarhus

Pris: 75 kr. (pensionister 65 kr.)

Billetter kan købes på www.syddjursegnsteater.dk og www.filuren.dk

Medvirkende:
Dorthe Hansen Carlsen: Marlene, censurlæser i Sachsenhausen
Johanne Fossheim: Alfhild Iversen, gift med Andreas Iversen
Andreas Ven Langø: Andreas Iversen, norsk modstandsmand
Bolette Engstrøm Bjerre: Den unge Marlene, tjenestepige hos Købmand C.C Pedersen i Flensborg
Stig Reggelsen Skjold: Karl fra Mejlgade i Aarhus
Emil Blak Olsen : Prins Carl, senere kong Håkon af Norge
Kaja Kamuk: Edel Kirstine Secher, datter på Herregården Skaføgård
Kenneth Andersson: Chresten Hermansen, husmandssøn og senere teolog
Holger Østergård Christensen: Siegfried Victor Scheel, søn på Herregården Gammel Estrup

 

Instruktør: Hanne Brincker –Instruktørassistent: Ketil Kolstad – Idé og forfatter: Hege Tokle – Dramaturg: Hanne Brincker og Ketil Kolstad – Scenograf: Niels Secher Animation: Musik Errold Maynard og Jesper Jepsson: Linea Tokyo – Musikarrangør: Keld Haaning Ibsen – Lysdesigner: Jesper Jepsson – Kostume: Marianne Meyer