Billedkunstrådet inviterer til master class

Peter Callesen fortæller om sine fantastiske værker i papir og fortæller om tilblivelsen og sine tanker

 

24. april 2017:

Billedkunstrådet mandag 15. maj til masterclass på Kaløb Højskole med Peter Callesen, som er kendt for sine fantastiske og forbløffende værker i papir. Han fortæller om tilblivelsen og tankerne bag sine værker.

Ud af stort set intet - det kan være et hvidt A4 ark – skaber billedkunstner Peter Callesen pludselig en oprejst silhuet, der kan vise sig at være et vigtigt udgangspunkt for store eksistentielle emner som livet, døden, troen, tvivlen, opstandelsen – men også dramatiske og eventyrlige fortællinger. 

Ud af papiret skærer han silhuetter, som transformeres til små fantastiske tredimensionelle figurer, som ofte står i kontrast til den silhuet, som de efterlader.

Syddjurs Kommunes Billedkunstråd  glæder sig over at have mulighed for at invitere alle, som har lyst til at se og høre Peter Callesen præsentere sine mange værker samt fortælle om tilblivelsen og tankerne omkring værkerne.

Tid og sted:

Mandag 15. maj klokken 19.00-21.00 i Auditoriet på Kalø Højskole, Skovridervej 1, Rønde

I pausen vil der blive serveret kaffe og lidt kage. Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Mere information om kunstneren: www.petercallesen.com

Kort biografi:

Peter Callesen er født I Herning I 1967. Han har studeret kunst på Det Jyske Kunstakademi og på Goldsmiths College i London.

Callesen startede sin karriere med maleriet , senere bevægede han sig over video- og performancekunst. Siden 2003 har han hovedsaglig arbejdet med skulpturelle udtryk i papir.

Peter Callesen har udstillet rundt om I verden på gallerier og museer. I 2009 -10 skabte han bl.a. museumsudstillingen “Ud af Intet”, som turnerede mellem fire kunstmuseer I Danmark og Norden.

I øjeblikket arbejder han bl.a. på en ny alterudsmykning til Margrethekirken i Valby.

Peter Callesen modtog I 2009 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og i 2010 Akademiets Eckersberg Medalje.

Peter Callesen