Aprilfestival skydes i gang med åbningsfest i Kom-Bi

Børn og deres voksne er inviteret til galla i Hornslet søndag 15. april

11. april:

Aprilfestival skydes i gang med en sand gallafest i Kom-Bi søndag 15. april klokken 14-16. Her vil børn og deres voksne kunne møde figurerne fra festivalplakaten: Prinsessen, Katten, Raketten og Monstret Crump, ligesom der vil være underholdning og aktiviteter af forskellig art.

Rosenholm Tamburkorps spiller op til festival, sammen med Syddjurs Egnsteaters menneske-store dukker, og i den store biografsal mødes gæsterne af endnu en musikalsk velkomst af Kulturskolen Syddjurs Blæs & Rock band (billedet) inden åbningstalen.

”Jeg glæder mig til at åbne Aprilfestival søndag 15. april med et raketbrag af en åbningsfest for børn og deres voksne i Kom-Bi,” siger Syddjurs’ borgmester Ole Bollesen. Han skyder løjerne i gang med sin åbningstale.

Store oplevelser af høj kvalitet
”Det er vigtigt for mig at understrege, at kultur er noget vi prioriterer højt i Syddjurs Kommune. Der skal være noget for alle, uanset alder. Med Aprilfestival sætter vi streg under, at vi også har øje for børnenes og de unges behov for store kulturoplevelser af høj kvalitet”.

På åbningen af denne - verdens største turnerende teaterfestival for børn og unge – vil børnefamilierne foruden musikken blive mødt med festivalkage, lækre drinks og popcorn.

I den store biografsal fortsættes med musik, leveret af Kulturskolens kor og band.

Levende krea-værksteder
Gøgleren Tonny Trifolikum fra Cirkus Mongo på Friland er konferencier og binder de enkelte indslag sammen, afvekslende med, at han selv og Ballon Jeppe underholder og afvikler forskellige konkurrencer, hvor præmierne er billetter til seværdigheder i Syddjurs.

I en række levende værksteder er der lagt op til aktiviteter i børnehøjde. Man kan fx med hjælp fra Monstret Crump forberede sig til Aprilfestival ved at få den sejeste ”tatovering”, eller blive pyntet op i Prinsessen Lisas sminkeværksted.

I Rakettens værksted kan man lave modeller af raketter og 3D-skyer. Til lejligheden er fremstillet et krea-hæfte, hvor børnene også kan farvelægge festivalplakatens figurer, lave en festivalplakat i alternative farver, bygge modelraketter og 3D-skyer til at pynte op med.

Sang og surfskating
I hæftet findes også sangen ”Aprilfestival”, komponeret af Hege Tokle, leder af Syddjurs Egnsteater.

Ude på parkeringspladsen kan man lære at surfskate under kyndig vejledning af Katten (Mads Halse fra lokale Urban Waves), og i billetboden vil Teatercentrum informere om billetter til de mange forestillinger, som afvikles i løbet af Aprilfestival.

Ved gallafesten kan du bl.a. møde Prinsessen Lisa og Monstret Crump (Alia Christiansen og Henrik Valdemar Pedersen). Kostumerne og figurerne er designet i full size og syet af teaterskrædder Birgit Byskov og teatermaler Liva Hinnerfeldt Wagner fra Aarhus Teater.

En række lokale virksomheder støtter op om gallaåbningen med sponsorater, så gæsterne bydes bl.a. på saft fra Ebeltoft Gårdbryggeri, chokolade fra Mols Organic og kage fra Hornslet Bageri.

Nedenfor kan du se, hvordan du henter 4Dscan appen og får gjort plakat eller program levende på din mobiltelefon (øverst vejledning til Android, nederst vejledning til iPhone):

Fakta om Aprilfestival:
Aprilfestival er verdens største turnerende teaterfestival med forestillinger for børn og unge.

Teaterfestivalen afvikles i år i samarbejde mellem Syddjurs Kommune og Teatercentrum 15.-22. april.

Teatercentrum er en selvejende institution under Kulturministeriet og arbejder for at sikre børn og unge oplevelser med professionel scenekunst for store og små.

Over 100 professionelle teatre optræder på festivalen med 150 forskellige forestillinger.

 

Der uddeles i løbet af festivalen 25.000 gratis billetter, som kan bestilles på www.aprilfestival.dk fra 10. april eller hentes på det gamle rådhus i Ebeltoft fra 16. april.

 

Festivalen rykker desuden ind på alle skoler og i alle daginstitutioner og har som målsætning, at alle børn i

kommunen oplever teater mindst én gang i løbet af festivalugen 15.-22. april 2018.

Bliv frivillig på Aprilfestival 2018:

Tilmeld dig på www.aprilfestival.dk

Eller kontakt aprilfestival@syddjurs.dk

Vi glæder os til at skabe et brag af en festival sammen med dig!

Opgaver for frivillige:

Vi får blandt andet brug for hjælp til oppyntning, caféopbygning, barsalg og vejvisning, som værter på spillestederne, praktiske hænder for teatrene og chauffører for festivalens gæster.

Du kan som frivillig være med til at give teatrene og publikum en uforglemmelig festival.

Mere om Aprilfestival:

www.facebook.com/aprilfestival.dk/

www.aprilfestival.dk/