Fra spansk pilgrimsmusik til nordiske folkeviser

Almune vil formidle historie, religion og musikhistorie - spiller på historiske instrumenter

Almune fortolker tidlig musik gennem egne arrangementer af musik fra manuskripter fra middelalderen og folkelige melodier i et spænd lige fra spansk pilgrimsmusik til nordiske folkeviser.

Det suppleres gerne med formidling i forbindelse med koncerterne med baggrund i historie, religion og musikhistorie fra universitet og musikkonservatorium. Musikken spilles på historiske instrumenter som drejelire, nøgleharpe, sækkepibe, fløjter og trommer og synges med klang og glød. 

Sidste nyt fra Almune er, at gruppen har medvirket i "Historien om Danmark, og der ligger nu også en fin lille video af gruppen på Almunes Facebookside.
Foto: James Jefferys

Pladeaktuelle tv-kendisser

Almune har medvirket i DRs julekalender og nu også i Historien om Danmark, TV Avisen, DR P4 og lokalavisen mv.

"Derudover så er vores nye album på vej i trykken. Vi er lige nu ved at lægge allersidste hånd på det, og så ryger det til tryk. Der er release party på Gyngen i Aarhus 20. maj," fortæller H.C.Molbech fra Almune.

"Så når vi deltager på Kong Menveds Marked er vi pladeaktuelle med et nyt album med 10 gode middelalder-numre, der spænder fra nordiske folkeviser til spanske pilgrimssange. Præcis som man vil kunne opleve en koncert med os på markedet".

Albummet hedder "Bjergtagen"

Links:

Almunes Facebook: https://www.facebook.com/almuneband/

Her er der musikeksempler og flere videoer at se på - man kan på siden bl.a. se gruppen backstage på tv-settet til "Historien om Danmark", hvor medlemmerne bliver interviewet:

https://www.facebook.com/DRHistorie/videos/1438348992890202/

Bjergtagen - nyt album fra Almune
Almune i TV-Avisen
Almune i Historien om Danmark
Interview med Almune