Aktiv sommerferie for børnene

Masser af gode oplevelser i Syddjurs for børn i alle aldre

28. juni 2016:
Kulturhotellet i Rønde summer af liv og 50 glade barnestemmer. De synger og spiller musik, danser og eksperimenterer med grafik overalt i det store hus.

SommerCamp hedder forløbet, som Kulturskolen i Syddjurs står for med fem lærere, heriblandt kunstneren Verner Brems.

Kulturskolens første sommertilbud kommer som en gave til børnefamilierne.
"For det er jo ikke mange forældre, der har lige så lang sommerferie som børnene," som koordinator på Kultur Hotellet, Lotte Højfeldt, siger, mens hun viser rundt mellem de forskellige hold. Børnene hygger sig sammen og knytter nye venskabsbånd, mens de arbejder med projekterne på papir, på dansegulvet og i musikrummet.

Forløbet slutter af med en fælles forestilling, hvor de forskellige udtryksformer smelter sammen til en helhed.

Kulturhotellets og Kulturskolens SommerCamps er støttet med knapt 100.000 kroner fra LAG Djursland, så nu kan der indkøbes udstyr, så SommerCamps kan blive et fast element i Kulturhotellets og Kulturskolens aktiviteter, både i huset og ude i byen, hvor turisterne kan opleve, at Rønde er en kulturby med et aktivt kulturliv.

"Den økonomiske støtte betyder, at Kulturhotellet til næste år kan udvide aktiviteterne og tage nye grupper ind, fx flygtninge- og indvandrerfamilier samt turister," oplyser Lotte Højfeldt.

Også i Ebeltoft er der grin, hygge - og ind imellem dyb koncentration - i Cirkusskolen, et samarbejde mellem Syddjurs Kommune og Astrid Søndergaard, Cirkus Aroma.

Astrid Søndergaard har nok at gøre med at holde de 35 tilmeldte børn beskæftiget, men hun gør det med nærvær, smil og opmuntrende bemærkninger.

Nogle af børnene jonglerer, andre prøver kræfter med cyklerne, som er noget sværere at mestre end normale cykler med styr. Stylterne er populære. Især er de gode i græsset inde i teltet, hvor man ikke slår sig og har teltpælene at støtte sig til. På en gummimåtte øver et par piger sig i akrobatik.

Også her slutter forløbet med en festlig forestilling, hvor forældre og søskende kan se, hvor meget man kan lære af en uges ihærdig træning i cirkus. Der bliver noget at glæde sig til!
Sommerferien er kun lige begyndt, og hen over sommeren er der mange tilbud for børnene i Syddjurs.

På websitet http://www.aktivferieforboern.dk/ ses et overflødighedshorn af tilbud om oplevelser.
En række foreninger og Karpenhøj Naturcenter har lagt en masse tilbud ind. På websitet kan du læse mere om de mange muligheder og se, hvordan du tilmelder dig.

Links:
Aktiv ferie for børn:https://www.facebook.com/aktivferiedjursland/

Se flere billeder fra SommerCamp og Cirkusskolen nedenfor!