300 løbere er klar til løbefestival ved Kalø Slotsruin

24. maj 2018:

Der afholdes igen i år løbefestival ved Kalø Slotsruin med ruter for hele familien. Arrangørerne fra Bjergcamp har igen i år fokus på at aktivere små som store i den lokale natur. Interessen er stigende for aktive oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge og mere end 300 deltagere stiller til det udfordrende trailløb, der starter 2. juni.

“Vi er enormt glade for at vores løbefestival igen i år tiltrækker mange aktive familier. Området ved Kalø Slotsruin og Hestehaveskoven er noget af det smukkeste vi har. Det skal deltagerne opleve imens de sveder, kæmper, vandrer og løber. Vi har i år udviklet en ny distance som kaldes Kalø WALK. Vores fokus er her at tilbyde en aktiv oplevelse for dem der ikke kan overkomme 10 km. løb. Med en vandretur på samme distance kan vi give en god oplevelse til en ny gruppe, og de skal også stå med startnummer og medalje ved målstregen, alle kan få en sejr” udtaler Morten Holm fra Bjergcamp.

Det er fjerde år i træk at Bjergcamp arrangerer løbefestivalen, Kalø Trail Marathon, der altid afholdes den første lørdag i juni.

Stigende interesse
I 2017 måtte arrangørerne melde udsolgt da de rundede 300 deltagere. Det har ført til ny udvikling af Løbefestivalen og nye distancer er kommet til.

Gruppen bag Løbefestivalen mærker at interessen for Kalø Trail Marathon er stigende og kan igen se mere end 300 aktive løbere på startlisten. Nye grupper finder vej til Nationalpark Mols Bjerg og Kalø Slotsruin er af store betydning som områdets store turistmagnet.

“Målet med løbefestivalen er at skabe en stor løbeevent i Syddjurs Kommune, hvor vi kan tiltrække lokale, turister og grupper fra foreninger og arbejdspladser. Det er blevet populært at dele aktive oplevelser sammen med venner og kolleger og i år har vi bl.a. en gruppe af kvindelige lærere fra Aarhus til start. Det viser os at der er potentiale i at facilitere aktivt samvær på nye måder i vores smukke natur. ” Udtaler Thomas Kjerstein fra Ebeltoft Outdoor der indgår i Bjergcamps event.

Festivalen vil igen i år skabe en herlig stemning på festpladsen Søndre Stegeløkke ved Kalø Slotsruin og der er en åben invitation til lokale og turister, om at kigge forbi og opleve de mange aktive deltageres kamp i varmen.

TILMELD PÅ DAGEN
Der kan også tilmeldes til løbet på selve dagen, men her skal man betale 50 kr. ekstra for at kunne indgå i eftertilmeldingen. Tilmelding på selve dagen d. 2. juni starter fra kl. 08.30 og der vil være et begrænset antal pladser.

Program:
Check-in fra kl. 08.30 (telt på start/mål).
Start kl. 09.00 - Marathon (4 omgange).
Start kl. 09.15 - Kalø Walk 10 km. (1 omgang).
Start kl. 10.00 - Halvmarathon (2 omgange)
Start kl. 10.30 - Børne- og Familie-løb (6 km).
Start kl. 11.00 - 10 kilometer (1 omgang)
Målet lukker kl. 15.00

Links: