2017-finale med flamenco og fællessang

Syddjurs' aktive deltagelse i kulturhovedstadsåret rundes af på Kulturhotellet i Rønde 21. december.

13. december 2017:

 

En kulturel cocktail af flamenco, klassiske og rytmisk musik, fortælling og fællessang er på menuen, når Syddjurs Kommune markerer kommunens aktive deltagelse i kulturhovedstadsåret på Kulturhotellet i Rønde.

Kulturhovedstadsprojektet "Verden for dine fødder" kulminerer under overskriften "pop-up"-højskole på Kulturhotellet i Rønde torsdag d. 21. december kl. 19.30.

Scenen indtages af en række vidt forskellige kunstnere og kulturpersonligheder - fra nogle af Spaniens bedste flamencokunstnere til musikeren Claus Hempler, operasangerinden Andrea Pellegrini og borgerrettighedsforkæmperen Charles Neblett fra amerikanske Freedom Singers.

Projektets ankerkvinde, Kirstine Hastrup, forklarer at "Verden for dine fødder" er baseret på højskoletanken i sin udadvendte form. Således var projektet i august også en tur forbi den flydende scene The Island i Ebeltoft, der også var et kulturhovedstadsprojekt støttet af Aarhus 2017. 

Masser af kulturel energi og inspiration
Ved arrangementet i Rønde sammenfatter projektet værkerne, oplevelserne og erfaringerne fra året der er gået med en perlerække af spændende kunstnere.

Syddjurs Kommune markerer med arrangementet afslutningen på kulturhovedstadsåret i kommunen, og formand for Udvalget for Plan, udvikling og kultur Kirstine Bille fortæller:
"Kulturhovedstadsårets mange projekter har gearet Syddjurs Kommunes kulturliv, og har givet masser af kulturel energi og inspiration, som vi kommer til at nyde godt af fremover. Det er ingen hemmelighed, at Syddjurs Kommune er én af de kommuner, der har haft det største Return on Investment ud af deres engagement i projektet. Og udbyttet er langt mere end kroner og ører. Det fortjener et flot punktum!".
 
Et ekstra 2017-punktum
Selvom Aarhus 2017 officielt sluttede i Aarhus d. 9. december, har Syddjurs Kommune ønsket at sætte sit eget lokale punktum for et tilfredsstillende kulturår, og dermed inviteres der til den spændende kulturaften på Kulturhotellet - hvor der naturligvis er et begrænset antal pladser til rådighed.

Der er fri entré til det stjernespækkede program, som markerer afslutningen på kulturhovedstadsåret i hele Region Midtjylland. Et kulturår der i Syddjurs har betydet, at der har været skruet op for kulturen med adskillige store og små kulturelle begivenheder og oplevelser indenfor såvel idræt og bevægelse som kunst og kultur. Arrangementet er støttet af Udvalget for Plan, udvikling og kultur.

Billetter kan bookes fra tirsdag d. 12. december på www.go-syddjurs.dk.
 
Medvirkende:
Flamencolegenderne (E) (Fire af Spaniens største flamencokunstnere, danser Jose Suarez "El Torombo", guitarist Eugenio Iglesias, sanger Guillermo El Manzano og danser Manuela Vargas - en sjælden chance for at opleve flamenco i absolut verdensklasse)
Rasmus Dissing
Claus Hempler
Andrea Pellegrini
Kirstine Hastrup
Nikolaj Rosengreen
Charles Neblett m.fl.