Aarhus 2017 på regional turné med start i Ebeltoft

Mandskabet, der 20. oktober kommer igen, fortalte om lokale og regionale arrangementer og om muligheden for at blive frivillig i Aarhus-2017

15. oktober 2016:

Torsdag 13. oktober startede Aarhus 2017 en busturné i Ebeltoft for at fortælle borgerne i Syddjurs om nogle af de mange lokale begivenheder, som venter forude i 2017, hvor Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad.

Som direktørerne for Aarhus 2017 ved præsentationen understregede, er kulturhovedstadsprojektet et fælles regionalt projekt for alle 19 involverede kommuner i Region Midtjylland.

Derfor kører et skiftende mandskab rundt med en brun BKI-kaffebus og en blå Aarhus 2017 bus med diverse materialer - og virtual reality briller, hvor man som borger kan få en forsmag på, hvad kulturhovedstadsprojektet går ud på.

Fokus på klimaforandringerne
I forbindelse med kaffebussen er opspændt en stor oppustelig model af jordkloden. Modellen reklamerer for installationen "Climate Planet", som i Aarhus mellem DOKK1 og Navitas kommer til at vise klodens udvikling gennem tiden fra 1905 og ud i fremtiden.

Fremtidsperspektiverne skildres ud fra tre scenarier for vor ageren i forhold til klimaforandringerne. "Climate Planet" er udviklet i samarbejde med NASA.

Nikolaj Korslund, medarbejder i Aarhus 2017, fortæller, at mange torsdag slog vejen ind omkring for at få en kop kaffe, en snak - dels om programmet, dels om, hvordan man kan blive en del af de frivillige, de såkaldte "Rethinkers".

 

Mandskabet ved bussen, der parkerede ved Fregatten Jylland: Jannik Christensen, Henrik Hansen og Nikolaj Korslund. til højre anes kaffebussen og en oppustelig klode, der reklamerer for 2017-installationen "Climate Planet". Den indeholder vejrdata fra 1905 til dato.

På gensyn 20. oktober
De frivillige hjælper i forbindelse med arrangementer, deler reklamemateriale ud, agerer statister i store teaterforestillinger - eller noget helt fjerde.

Dette kan man høre meget mere om ved at opsøge bussen eller kontakte sekretariatet for Aarhus 2017.

Kortegen kører videre i resten af oktober og kommer allerede torsdag 20. oktober tilbage til samme plads ved Fregatten Jylland mellem klokken 13-18. Det sker i forbindelse med Ebelfestival, som løber fra lørdag 15. til lørdag 22. oktober.

De fleste gæster til denne festival parkerer ved Fregatten Jylland og kan så på vejen 20. oktober smutte omkring kaffebussen, høre om Aarhus 2017 og få et program med til Ebelfestival.

 

Jannik Christensen demonstrerer virtual reality brillerne for Michael Rasmussen, Syddjurs Kommunes afdeling for veje og trafik.

Links:

Læs mere om Aarhus 2017-Europæisk Kulturhovedstad:

www.aarhus2017.dk/

http://www.kulturkommune.dk/hele-2017-programmet

Mere om Climate Planet:

http://climateplanet.org/

Om Ebelfestival:

http://ebelfestival.dk/