11. januar 2017:
Aarhus Lufthavn i Tirstrup kommer fredag 20. januar til at genlyde af musikalsk glæde, når 200 børn fra Norddjurs og Syddjurs mødes for at give rejsende og det fremmødte publikum en ordentlig én på opleveren gennem sang, musik og drama under overskriften "Ønskelandet".

Det er kulturskolerne fra de to kommuner, som i denne tid, i fællesskab med alle børnene, forbereder den store event, der handler om børns drømme og ønsker - for fremtiden såvel som her og nu.

Conny Radza fra Syddjurs Egnsteaters dramahold, samt Vibe Ulbrandt og Christen Frost fra Kulturskolen Syddjurs, fortæller om et stemningsmættet program gennem to timer fra klokken 16 til 18. Børnene inviterer andre børn og eventyrlystne voksne på en kunstnerisk flyrejse til Ønskelandet, og det kommer ikke til at gå stille af!

Klædt ud som madvarer
”Sammen med børn fra Norddjurs Kulturskole tager børnene fra Syddjurs Egnsteater, udklædt som piloter, stewardesser, securityfolk og rejsende, sit publikum med i en teaterhappening i flyselskabet Dream Wings," fortæller Conny Radza.

Publikum kan inden afgang lege med den interaktive portal, som billedskolernes elever og lærere har skabt i fællesskab.

Vibe Ulbrandt og Christen Frost oplyser, at et halvt hundrede børn fra Syddjurs Kulturskole spiller og synger populære sange om mad i et kæmpe orkester, som selv har lavet egne kostumer, der i festlige farver understreger sangenes tekster om mad.

Fællessang om Ønskelandet
"Orkestret er meget mangfoldigt. Det indeholder rigtigt mange pianister, så Kulturskolen har købt en masse små keyboards. Der er desuden blæsere, bassister, guitarister, måske to på fløjte - samt et par violiner og et kor," fortsætter Vibe Ulbrandt.

"Norddjurs Kulturskole stiller med deres Talentband, der - ud over at spille et par numre selv - akkompagnerer hele flokken til sangen om Ønskelandet, skrevet af Alberte Winding, Andreas Fuglebæk og Jan Rørdam specielt til Børneåbningen i samarbejde med Dansehallerne," supplerer Christen Frost. Også Rosmus Skolekor kommer for at synge med på fællessangen.

Vibe Ulbrandt øver på Kulturskolen søndag med alle børnene og de forældre, som vil være med til at synge sangen Ønskelandet som fællessang. På den måde skulle sangen for alvor kunne folde sig ud fredag 20. januar i Aarhus Lufthavn, hvor der foruden to timers musik, sang, dans og teater er mulighed for at købe mad efter arrangementet i lufthavnens Restaurant KOKpit.

Fakta:
Ønskelandet præsenteres 20. januar i Aarhus Lufthavn klokken 16-18.
Ønskelandet er en fortælling om at rejse/flyve mod og endelig nå frem til Ønskelandet.
På to timer har de optrædende børn den mission at få alle børn og voksne frem til Ønskelandet.
Det kræver fantasi og barnlig udfoldelse, hvis man skal nå sikkert frem til Ønskelandet
Der er fri adgang til arrangementet.
Restaurant KOKpit stykker en ønskemenu sammen, som man kan købe efter arrangementet.
Rundt om i hele Region Midtjylland arrangeres børneåbninger af Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Links:
For mere information om børneåbningen se www.bumkultur.dk/oenskelandet
Hør sangen på youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=Cw_LnumEJkg&t=11s